Nyårsmiddagen

När klockan ringde på Nyårsaftonens morgon visste vi fortfarande inte vart kvällen skulle spenderas men lyckligtvis styrde vi upp den alldeles galant. Louise fantastiskt fina mamma la ner både tid och energi för att hjälpa oss på traven och underlätta så mycket det bara gick för oss, hon tillagade både förrätten och efterrätten som smakade alldeles förträffligt gott! Tusen tack! Anledningen till att vi fem inte hade samma för- och efterrätter var att jag och Louise redan innan jag lyckades övertala de andra att joina middagen redan hade fixat allt! Men desto roligare blev det på så vis i köket när fem veliga tjejer som absolut inte ligger inne med några övernaturliga matkunskaper stod där och försökte mixa ihop allting.

Hur som helst nominerades jag till köttansvarig, Louise till potatis- och salladsansvarig, Steffie till för- och efterrättsansvarig, Anna till diskansvarig och Lindie till DRYCKESANSVARIG (med andra ord låg hennes uppgift på att skruva upp vinkorkarna).

På menyn stod följande:

Förrätt: Räkcoctail (a la Louise’s mamma) samt toast skagen för de övriga tre

Huvudrätt: Ryggbiff, potatisklyftor, sallad och bearnaisesås

Efterrätt: Crème brûlée ( a la Louise’s mamma) och någon citron mousse för de övriga tre

DSC_0031

DSC_0017

DSC_0001

Dessvärre vart jag inte så nöjd med dukningen då jag tidigare under dagen i all hast cyklade ner till Charlotte Trend för att införskaffa mig assietterna till Mateus-tallrikarna men till min fasa hade butiken inte öppet!

DSC_0011

DSC_0021

DSC_0034

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.