Torskrygg i ugnen

Jag har en kollega som är helt grym på det här med nyttiga recept som går snabbt att tillaga men ändå är sådär förbaskat gott! Den här torsken är det nämligen hon som har inspirerat mig till, jag tillagade den för första gången ikväll och mycket riktigt var det supergott! Så gott att jag bara måste tipsa er om receptet! Som tillbehör kokade jag lite sparris men till er som kanske inte tvunget ska försöka att ”nyttiga till” rätten ytterligare så tror jag att kokt potatis hade varit smaskens att servera med.

RECEPT

4 torskryggar

1 burk Färskost ruccola pesto (Arla)

1 burk creme fraiche (jag valde den lätta varianten)

1 påse färsk babyspenat (jag köpte en liten påse men kan varmt rekommendera er att köpa den större versionen och blanda i lite extra blandspenat då det gav en sådan härlig konsistens)

Riven parmesan (detta skippade jag)

Salt, peppar

Blanda spenaten med creme fraiche, färskost, salt och peppar.

Lägg blandningen i en ugnsfast form, lägg i torskryggarna och tryck ner dem lite i röran.

Riv parmesan över

In i ugnen 175 grader i ca 10min (tills det bubblar i röran).

DSC_0173 DSC_0179

Även Miio gav fisken högsta betyg och DÅ är det bra:

DSC_0172

0 comments on “Torskrygg i ugnen

  1. Ja men jag läste det! Vi åker 15-31 Mars 🙂 Ni då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.