Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Jag som i princip aldrig tillagade fisk tidigare har blivit en riktig höjdare på att få in det i kosten, det är ju dessutom så himla lättlagat eftersom det i princip sköter sig själv i ugnen. Idag provade jag ett nytt recept på torsk och jag som fullkomligt älskar pepparrot blev mäkta förtjust. I vanlig ordning fick det för min del serveras med kokt sparris!

Just nu har jag bara en liten paus och bloggar/surfar runt på nätet samtidigt som jag äter min dagliga dos naturgodis innan jag åter igen ska starta jobbdatorn, vi är mitt i rapporteringen och jag tänkte att jag ska försöka att ligga steget före och få in det mesta redan ikväll så att jag under inga omständigheter missar spinningpasset som jag har bokat in med Hanna imorgon…

DSC_0003

DSC_0007

DSC_0027

Det är svårt att få till en fin uppläggning när det rör sig om sådana här ”röror” och om jag ska vara ärlig tänkte jag inte alls på det utan bara slafsade upp maten så fort det bara gick!

Recept

4 bitar torskrygg à 150 g

2 dl Arla Köket® färskost naturell

1 dl Kelda® mellangrädde

3 msk finriven pepparrot

100 g bladspenat

rivet skal och saft av 1⁄2 citroner

1 tsk salt

1 msk hackad färsk persilja

1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 175°. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd och strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller potatismos,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.