Maten på Holbox

Vi äter nästan alltid omelett till frukost här i Mexico (förutom när vi är på resande fot för då har det blivit muffins för hela härligheten, det finns verkligen ingenting nyttigt att köpa med sig som ”resmat”), det är tydligen en väldigt vanlig frukosträtt hos mexikanare och skillnaden gentemot våra omeletter där hemma är att de lägger till en klick med bönor som de mosat samman till en gegga samt sticker i två nachos i smörjan.

DSC_0028

Första kvällen gick vi till en restaurang som hotellet rekommenderade, Los Peleones hette den och hur de kunde rekommendera denna maten vet jag faktiskt inte. Vi slog på stort eftersom maten vart lovordad och beställde in en varsin hummer för hela 400 pesos per person (ca 200 SEK vilket är väldigt dyrt för att vara här i Mexico) men till vår besvikelse smakade den överhuvudtaget ingenting och konsistensen vart absolut inte som jag kan minnas den ifrån när jag käkade hummer i Indien senast. Gå INTE dit!

DSC_1018

Efter denna besvikelse bestämde vi oss för att stanna till på ett riktigt lokalhak då det vankades lunch dagen efter, sagt och gjort! Vi hamnade i ett litet skjul med endast mexikanare där de serverade perogliknande tacos som vart riktigt goda, man kunde välja olika fyllningar och adderade sedan lök och sås efter behag. Jag tror vi betalade 20 pesos för både mat och dryck vilket motsvarar ca 10 svenska kronor…

DSC_0098

DSC_0102

DSC_0110

På kvällen hamnade vi dock åter igen i ”turistfällan” och beställde in en pizza som vi delade på, även detta var en turistanpassad restaurang och priserna var således justerade där efter. Pizzan vart dock gudomligt god, framförallt eftersom vi var så hungriga att vi nästan svimmade då det väl vankades middagsdags…

DSC_0154

Holbox är verkligen som en liten idyll, man går omkring i sina myskläder och tänker inte så mycket mer än på dagens basbehov. Verkligen ett ställe att rensa hjärnan och ladda batterierna på. Gatorna är så mysiga och pittoreska och man kan gå omkring och fota olika detaljer i evigheter:

DSC_0045

DSC_1024

DSC_1021

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.