Chitchén Itzá & Gårdagens Outfit

Som sagt, Chitchén Itzá var mer något som vi ville ”pricka av” på vår lista och så här i efterhand kan jag ångra lite att vi inte var något mer engagerade i den guidade turen men det var så oerhört varmt så till sist smet vi faktiskt ifrån gruppen och ägnade oss åt lite fotografering istället. Nu inser jag dock att vi faktiskt missade att se bland annat de två ”cenoterna” som ligger på området, vattenhål där offerceremonier var brukliga. Nåväl, det får bli som med alla andra turistattraktioner, jag läser på om det jag har sett i efterhand! Dessvärre är ju Linda likadan vilket kanske inte är den bästa kombon när vi reser till sådana här destinationer.

På vägen till Chitchén Itzá stannade vi inom en cenote som man fick bada i om man ville, det kändes dock lite B eftersom hela grotthålet var proppat med turister så vi skippade badandet. Ni kan ju tänka er hygienen i detta vattenhålet, jag tror att om man på riktigt ska uppleva en cenote så ska man besöka någon av de som är lite mer turist-sällsynta!

DSC_0081

DSC_0167

DSC_0192

DSC_0221

DSC_0262

DSC_0259

DSC_0310

DSC_0223

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.