Tacopaj

Herre jesus vilken dag jag hade igår, så snart jag klev utanför kontoret rent ut sagt flög tiden iväg! Varför går tiden så mycket snabbare på kvällen?! Eftersom vi är mitt i kvartalsrapporteringen vart jag tvungen att jobba lite även hemifrån på kvällen men trots det tog jag mig tid till att kasta ihop en tacopaj i all hast, jag har varit så sugen på det väldigt länge nu så den smakade alldeles förträffligt måste jag säga. Det blir således även dagens lunchlåda vilket jag ser väldigt mycket fram emot.

RECEPT

4dl dinkelmjöl

200g smör eller margarin

4msk vatten 600g köttfärs

1 påse Taco Spice mix

1,5dl vatten

1-2msk jalapenos, hackade

2dl creme fraiche paprika & chili

2-3 tomater, skivade

2-3dl riven ost

1. Sätt på ugnen på 225 grader  2. Blanda mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck sedan ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10min 3. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapenos. 4. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över creme fraiche. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten. 5. Grädda pajen 10-15min eller tills osten smält och fått fin färg.

Servera med sallad, guacamole och tacosås.

DSC_0500

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.