Nordkorea

Jag kom precis hem ifrån ett snabbt rump-pass på gymmet och höll på att sätta maten i halsen när jag hörde något helt absurt på tv. Av en händelse råkade jag ha TV1 på och fastnade för en diskussionen som försiggick om Nordkorea: visste ni om att det i Nordkorea är (av staten) bestämt att OM man råkar få trillingar så anser STATEN att familjen inte är kapabel till att ta hand om så många barn och därför sätter de alla tre barnen på barnhem där de tvingas växa upp tills dess att de fyllt 6 år? När de sedan passerat 6 år får de flytta hem till föräldrarna.

Tydligen (enligt den här dokumentären) är befolkningen väldigt nöjda med sin ledare och är helt eniga med alla dessa bokstavligt talat idiotiska bestämmelser, förmodligen vågar de på grund av rädsla inte yttra någonting annat. Jag har ganska nyligen läst boken om det stora språnget i Kina och även där vart det på samma vis, de som faktiskt vågar ventilera sina åsikter är de som i efterhand får äta upp det. TROTS att det alltid uppmanas om att all kritik är välkommen och att man uppskattar ärlighet, varför är det på detta viset?

Nåväl, jag ska inte gå djupare in i den här analysen för nu ska jag till Emporia en snabb runda och köpa en tröja som jag varit på jakt efter ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.