Mat & Ro’s matkasse – LCHF

IMG_2977

Imorgon kommer Mat&Ro och bankar på dörren och det är precis som alltid lika spännande, extra intressant kommer det bli för vår del med tanke på att vi i fredags fick besked om att renoveringen av vårt kök ska påbörjas och beräknas ta TVÅ veckor! Det där med framförhållning är visst inte fastighetsförvaltarens starka sida, jag tror bestämt att jag har hört av mig ett tiotal gånger just för att undvika en sådan här krock. Det är tur att Mat & Ro’s filosofi är att göra vardagen lite enklare och att recepten således går snabbt att tillaga, vi har nämligen blivit lovade att spisen ska stå kvar nästa vecka trots renoveringskaos.

I förberedande syfte har vi redan nu fått ett mejl med nästa veckas meny och vad som behövs här hemma när det kommer till basprodukter och den här omgången hade vi precis allt hemma så vi behöver inte ens besöka matbutiken. Skönt eftersom vi redan har så mycket att stå i med tanke på renoveringen, vi kommer få leva ordentligt primitivt nu under ett tag där hela köket samt hallen har flyttats in i vardagsrummet för att göra plats för byggarbetarna och deras utrustning.

IMG_2989

För lite middagsinspiration delar jag med mig av det här goda receptet som gör sig alldeles perfekt en ruggig höstdag, nu hade vi ingen mixer hemma så vi fick improvisera något men det blev trots det riktigt gott!

Recept (4 pers)

1 gul lök

1/2 solovitlök

1 påse blandsvamp

1 tsk torkad timjan

1 dl vitt matlagningsvin

1 l vatten

3 msk kycklingfond

1 kalkonklubba

1 påse bladspenat

ca 200g palsternackor

3 dl grädde

Olivolja, smör, salt, svartpeppar

Hacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs allt i smör försiktigt, det ska inte ta färg. Krydda med timjan, salt och peppar. Häll på vin, låt koka i ca 2 min. Tillsätt vatten och fond, lår koka upp och sjuda i ca 10 min. Plocka köttet på kalkonklubban. Strimla spenat, skala och riv palsternacka. Blanda allt med olivolja och krydda med salt och peppar. Mixa soppan och tillsätt grädde. Låt koka upp igen och smaka av med salt och peppar. Lägg kalkonsalladen i botten på sopptallrikar och toppa med soppan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.