Hotel Birger Jarl

Wow, vilken helg vi har haft! Shopping, strålande solsken, middagsbjudning, grillkväll som spårade ut till hemmafest, photo shoot med bloggväninna och ett alldeles perfekt beläget hotell! Vi hade inte kunnat önska oss mycket mer av den här långhelgen men underbart är kort och nu är vi åter igen hemma i Skåneland och ska alldeles strax krypa ner i soffan för att inte röra oss ur fläcken förrän det är dags att krypa till kojs! Jag är så otroligt trött och det märks ta mig tusan att man inte längre är tjugo, de där vin- och champagneglasen har gjort sitt om man säger!

Vi valde att bo på Hotell Birger Jarl, det var inte första gången jag bodde där och med all säkerhet inte heller den sista! Hotellet ligger endast ett stenkast ifrån Stureplan men ändå på tillräckligt avstånd så man kommer ifrån ljudnivån och stöket  från alla klubbarna och restaurangerna. Sånt brydde jag mig inte så mycket om förr men nu tycker jag det är otroligt viktigt att man inte får ett rum mot tex en trafikerad väg eller en högljudd nattklubb i byggnaden bredvid, när jag sover på hotell vill jag sova gott och njuta av vistelsen där sömnen såklart är en del av det man betalar för.

Jag gillar den moderna och stilrena inredningen på rummen för att inte tala om det personliga mottagandet i form av en skriflig hälsning samt en gigantisk frukt- och pralinkorg, ett sådant mottagande höjer verkligen upplevelsen och man känner sig så otroligt väl omhändertagen. Vi valde att bo i en junior svit och visst är det väl lyxigt att ha ett separat tv-rum även när man är på resande fot? Efter frukosten hoppade jag i morgonrocken och kröp upp i soffan med en kopp kaffe framför nyhetsmorgon, så himla mysigt!

Jag fullkomligt älskar hotellfrukostar och den här hörde helt klart till en av de bättre, där fanns allt från varm mat till pannkakor och färskpressad apelsinjuice. Det riktigt vattnas i munnen på mig bara jag ser bilderna som jag knäppte av till det här inlägget, mums! Det får helt enkelt bli ett återbesök inom kort och för er som funderar på en weekend i vår huvudstad är Hotel Birger Jarl helt klart hotellet ni ska bo på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.