Masseria Susafa

Det var egentligen via en bloggläsare som jag fick tips om den här lantgården och efter att ha spanat in hemsidan var jag och CJ helt eniga om att det var ett av ställena vi skulle besöka under vår vistelse här på Sicilien! Så här i efterhand är jag så otroligt tacksam och glad för att vi fick den här rekommendationen för Masseria Susafa är verkligen oustanding på alla sätt och vis och av den anledningen vill jag passa på att rekommendera er som möjligen funderar på att resa till Sicilien om att det utan tvekan är stället som ni bör bo på!

Här får ni en genuin känsla av det italienska, inte nog med att byggnaden i sig härstammar från tidigt 1600-tal och varsamt har renoverats i samma stil man får dessutom ett lugn som inte går att beskriva med ord! Här bor man i en liten oas mitt ute på landet, på säkert avstånd från den typiska charter-turismen och får dessutom njuta av ett helt fantastiskt italienskt kök som fick både mig och CJ att vältra oss i smakupplevelser. Precis varenda rätt vi hittills har ätit har fått absolut högsta betyg och då ska det poängteras att vi båda är otroliga finsmakare som inte precis delar ut en ”stjärna” med en klackspark om man säger så. Jag tänkte berätta mer om maten i ett senare inlägg (om inte flera) för den är värd att belysa separat…

Vi bor i ett deluxe-rum med utsikt över den vackra trädgården,  jag fullkomligt älskar takbjälkarna och att man har varit noga med att bevara det gamla när man genom åren har renoverat gården. Ikväll passade vi på att ta en drink och prata med Managern som tog sig tiden att berätta om gården och även historien bakom den, så otroligt service minded och känslan av genuinitet stärktes avsevärt. Jag menar, på hur många hotell får du ens möjligheten att träffa Managern?

Hur genuint är det inte att man soltorkar sina egna tomater? Nu tänkte jag, precis som jag nämnde tidigare, ägna ett separat inlägg åt just maten men en sak värd att nämnas två gånger är att man är noga med att välja lokala råvaror och att odla så mycket som möjligt själva här på gården.

Våra dagar har spenderats här vid poolen, vi bor totalt tre nätter på denna gården men jag hade utan tvekan kunnat stanna längre. Det var precis en sådan här lugn och skön tillflyktsort som jag ville komma till på den här resan, här njuter man av att läsa en bok varvat med små powernaps och som jag redan nämnt ett par gånger är den absoluta höjdpunkten de kulinariska smakupplevelserna man får från det italienska köket.

Här finns dessutom en roof-top med helt fantastiska vyer där man med nöje avnjuter en drink till ljuden från kringgående kossor och spelande syrsor, för bara två månader sedan stod omgivningen i grönska och jag kan bara föreställa mig hur vackert det är under den tiden på året.

Den imponerande matsalen där man varje kväll har ett reserverat bord ser ni nedan och för att göra vistelsen än mer speciell är det självaste ägaren av gården som är kökets kock…

Baren huserar i gårdens absolut äldsta del, den har varsamt renoverats i precis samma stil som ursrungsbyggnaden och på den tiden huserade gårdens vinkammare i just denna delen. Alltså, jag finner inga ord för hur charmigt det är här och ni MÅSTE göra ett stopp på Masseria Susafa när ni besöker Sicilien, jag lovar att ni kommer inte bli besvikna!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.