Best food in Sicily…

Nu har jag svaret på vart man finner den genuina italienska maten som så många har fått erfara men som vi innan vi besökte Masseria Susafa inte riktigt kunde förstå var så speciell, vi har nämligen under de flesta besöken vi gjort till Italien haft otur med val av restauranger och detta trots att vi noggrant har använt oss av TripAdvisor för att få en indikation på matupplevelsen.

Inte nog med att Masseria Susafa med omsorg har skapat en liten oas där man verkligen får känslan av att bo på en äkta italiensk gård och på köpet forslas hundratals år tillbaks i tiden eftersom man varit extremt noga med att bevara det gamla och genuina när man renoverat, de har dessutom fokuserat på att man ska få den absolut bästa matupplevelsen och få ta del av det genuint lokala italienska köket. Något som gör vistelsen än mer speciell är att det är en av ägarna som står för kockandet och det tror jag är till en stor fördel då det blir en naturlig gest att hela tiden vilja leverera det bästa för gästerna…

På lantgården har man valt att endast använda sig av lokala råvaror utan några som helst tillsatser och det var allt något visst med att dagligen se personalen gå omkring i trädgårdslandet och plocka kvällens middagsskörd! Förmodligen var det en bidragande faktor till att smakerna i det som serverades var fullkomligt magiska, allt smakade så otroligt mycket mer än vad man annars är van vid här hemma.

Bara en sån sak som att man innan självaste middagen bjöds på en lokal aptitretare som var typisk för just Sicilien är ju så otroligt uppskattat…nedan två bilder är exempel på sådana aptitretare.

I Italien äter man alltid flera rätter och det blir lätt femrätters om man ska ta seden dit man kommer! En kväll valde vi den sammansatta menyn som dagligen varieras utifrån vilka råvaror man lyckats skörda under dagen, de andra kvällarna nöjde vi oss med två rätter och nedan ser ni ett axplock av delikatesserna vi fick avnjuta. Alltså jag lovar er, det var en fröjd för smaklökarna och vi blev gång efter gång så otroligt imponerade över det italienska köket. Vi är så glada att vi besökte Masseria Susafa för det var en upplevelse vi sent kommer att glömma och som vi verkligen vill rekommendera er till att besöka när ni väl reser till Sicilien…

  

Trots att lantgården ligger långt ute på vischan var det fullbokat under hela vår vistelse, det här med att bo på lantgårdar är verkligen ett lyckat koncept i Italien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.