Taormina

Innan vi reste till Sicilien fick vi från flera håll tips om att ett besök i Taormina var ett måste, detta trots att bergsbyn (eller om det faktiskt är en stad) är en turisttät destination på Sicilien och vi som är ganska allergiska mot resmål där man i princip får köa sig fram längst gatorna tillsammans med tusentals andra turister tvekade något innan vi slutligen bestämde oss för att spendera tre nätter i byn.

Taormina var precis som jag trodde lite väl turistigt för vår smak men jag måste ändå hålla med om att det var värt ett besök, man har trots turistinflationen lyckats bevara den genuina känslan i byn med vackra byggnader från svunna tider. Där fanns dessutom flera mysiga små restuaranger som hittills lyckats undvika de annars så vanliga plaststolarna och menyer med bilder på maten som många turiststäder anammar! Nu knäppte jag inte av så många bilder i Taormina men fick i vart fall med några vackra balkonger, är det något italienare är bra på så är det att dekorera sina balkonger!

Mitt tips är boka ett hotell med pool och ni ska helt klart bo uppe i bergen och inte nere vid stranden, man kan enkelt åka ner till stranden med linbanan men ni får vara förberedda på att stränderna är överbelamrade med folk (vi blev fullkomligt chockade och vände så snart vi hade kommit ner). Har man bil kan man istället leta reda på en mer ostörd strand, vi prioriterade dock att ligga vid poolen under denna semestern…

I Taormina fick vi dessutom äntligen möjligheten att äta en helt fantastiskt god pizza, som vi har letat efter den perfekta pizzan…

Deras hemgjorda glassar är också ett måste att testa!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.