Vulkanbestigning på Sicilien…

Hur mäktig är inte vulkanen Etna som stoltserar med sin pyrande krater mitt på Sicilien? Äventyrare som vi är var det såklart svårt att undvika ett besök i syfte att bestiga vulkanen. Planen var att vi skulle försöka ta oss så högt upp som möjligt men när vi anlände strax efter lunch var turerna upp till högsta punkten redan fullbokade och efter att ha pratat med en guide insåg jag ganska snart att 6 timmars vandring i strålande solsken skulle bli något för mäktigt för min del. När vi dessutom fick reda på att det för tillfället inte fanns några lavaströmmar att skåda beslutade vi oss för att istället nöja oss med att bestiga de små kratrarna vid nedkanten av Etna och utsikten var fenomenal. Det var ett otroligt blåsigt besök och faktiskt ganska läskigt att gå längst med kanten som var väldigt brant och utan några som helst skyddsanordningar så jag är glad att vi beslutade oss för att avstå en fulländad vulkanbestigning…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.