Throwback to Sicily

En liten throwback till Sicilien kan väl sitta på sin plats nu när hösten sakta med säkert ger sig till känna? Som jag redan nämnt i tidigare inlägg bodde vi bland annat på ett antal lantgårdar när vi besökte Sicilien och det är något jag verkligen kan rekommendera er att göra när ni reser till Italien, så otroligt mysigt och genuint italienskt! Denna lantgården var vårt första boende på Sicilien och låg i närheten av Realmonte, hit ska ni resa om ni vill komma undan turismen och istället uppleva det äkta sicilianska. Vi checkade in på Masseria Agnello som låg endast en kort bilfärd ifrån själva city centre mitt ute bland olivodlingarna på västra sidan av ön. En avkopplande oas med trevlig personal och väldigt fräscha rum.

Tydligen är det vanligt att man får EU-bidrag till att renovera upp sådana här gamla gårdar i samma stil som de ursprungligen var byggda på vilket verkligen gynnar turismen på Sicilien där mycket annars är ganska slitet, det förstärker verkligen känslan när man bor på lantgårdar så det glädjer mig att man gjort den lösningen till att finansiera renoveringarna som förmodligen annars aldrig hade blivit av.

Under de tre dagarna som vi bodde på gården hade vi poolen för oss själva, bortsett från två vilsna getter som kom på besök innan de ganska omgående fördes tillbaks till sin hage. Otroligt avkopplande och precis en sådan semester som vi behövde denna sommaren…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.