Gravid v. 21

Som ni säkert redan vet fick vi besked om att vårt ”due date” tidigarelades några dagar (nytt datum 24/1) vilket betyder att jag nu är inne i vecka 22 och av den anledningen tänkte summera vecka 21 som har passerat i en hiskelig fart. Äntligen börjar tiden rusa på lite! Det bästa med veckan var helt klart att vi äntligen fick veta vad det är för en liten krabat som gömmer sig i min mage och ögonblicket innan vi fick reda på det var så otroligt speciellt, ja hela ultraljudet var en fantastisk upplevelse och det känns nästan lite sorgligt om det här var sista gången vi får se honom innan han kommer ut. Jag tror dock att jag kommer gå på ännu ett ultraljud i och med jag går på Levaxin…barnmorskan nämnde något om det.

I övrigt har jag faktiskt mått ganska bra! Jag tycker generellt att tröttheten börjar lägga sig, sen har jag såklart fått en och annan dipp då jag bokstavligt talat har fått dyka ner i sängen för att ta en powernap efter jobbet men det är inte alls lika ofta som tidigare. Jag har fortfarande ett tryck/samt lite krampaktiga smärtor längst ner i livmodern och jag börjar ana att det kan vara Ludwig som stundtals ligger och trycker där nere för ibland när jag masserar på ”trycket/där det är lite ömt” känns det precis som att bebisen förflyttar sig och att trycket/smärtan lättar något. Jag har av denna anledningen inte vågat träna för det känns så otroligt obehagligt och det är under eftermiddagarna/kvällarna som det är som värst (det är över två veckor sedan jag körde ett gym- eller spinningpass) så jag har istället hållit fast vid mina dagliga pw:s (jag har lyckats gå ca 50min varje dag de senaste två veckorna och halleluja så tungt det är redan), ibland får jag dock stanna till då obehaget i magen blir så påtagligt att ett illamående sveper över mig. Det känns nästan som att magen vänds ut och in, kan det vara så att Ludwig kommer åt navelsträngen och att det är känslan när navelsträngen åker omkring som sveper över mig?

Mina hungerskänslor har avtagit och jag äter i princip som jag gjorde före graviditeten, det är så skönt att slippa hyvla ostskivor rakt in i munnen för det har ju hänt alldeles för ofta när jag fått blodsockerfall. Jag är dessutom extremt sugen på frukt (speciellt ananas) och äter i princip en skål med fruktsallad varje vardagskväll, så länge det är frukt så sätter jag inga limits men när det kommer till sötsaker har jag börjat dra ner för att endast ”unna mig” ett par gånger i veckan. I måndags fick jag dock enorma cravings efter lösgodis så jag släpade med mig maken till Hemmakväll efter middagen och den påsen som jag köpte satt sannerligen som en smäck, förutom det svaga ögonblicket har veckan varit väldigt bra med nyttiga luncher/middagar och frukt som kvällssnacks. Jag har heller inte lagt på mig några ytterligare kilon och står stadigt på mina +7,5kg vilket känns skönt, kanske har det börjat avta nu? Magen växer dock som aldrig förr och jag blir alltid lika förvånad när jag går förbi spegeln här hemma och ser hur enorm jag har blivit, tyvärr har jag ju lagt på mig ett lager över hela kroppen men hoppas nu att det bara ska vara magen som fortsätter att växa. Jag kan även märka att benen har blivit lite vätskefyllda i knävecken och sen vaknar jag fortfarande omkring 5 gånger per natt för att jag behöver gå upp och lätta på blåsan…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.