En djungel av soffor

Nu är det bara två månader kvar tills dess att vi får tillträde till huset och soffjakten har på allvar börjat, eller rättare sagt MÖBELJAKTEN har börjat för herre min gud vad mycket vi kommer behöva införskaffa oss efter att ha bott i en liten lägenhet på ynka 56 kvm. De flesta möbler som vi har här hemma är dessutom som jag själv köpt på mig innan jag och CJ träffades så det ska bli kul att börja om på ny kula och äntligen skapa vår gemensamma stil. Jag har med andra ord rannsakat nätet efter framförallt soffor, det brukar ju vara ganska lång leveranstid på denna praktmöbel och vi behöver en uppsättning både till vardagsrummet på nedanvåningen samt en uppsättning till vardagsrummet på ovanvåningen. Tanken är att vi ska ha vårt ”mys-tv-rum” där uppe där vi tänker oss en stor soffa med schäslong medan det på nedanvåningen ska vara lite mer ”loungekänsla” med två 3-sits soffor eller liknande. Det viktiga är att det får plats så många personer som möjligt i vårt ”lounge-rum” så att vi kan ha många gäster hemma samtidigt…

Det är dock lättare sagt än gjort att hitta ”the one” när det kommer till soffor för dels ska måtten på sofforna stämma överens med rummen sen ska designen (vilket jag tycker är extremt viktigt) falla oss i smaken plus att sofforna gärna ska vara bekväma att sitta i. Av den anledningen har dagen spenderats i Köpenhamn där vi besökt ett ”soff-showroom” och test-suttit samt klämt och känt på tygerna på de sofforna som står högst upp på vår lista, vi passade även på att träffa våra god vänner Jenny & Benjamin över en brunch och jisses vilken måltid det blev. Köpenhamn med omnejd har så otroligt många mysiga restauranger och caféer…

Bilder lånade från Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.