Gravid vecka 23 – en besvikelse!!

Nu har jag sannerligen fått lära mig att man inte ska skriva ut när man ”mår bra”, senare under kvällen efter att jag hade postade mitt ”Gravid vecka 22 – inlägg” åkte jag nämligen på ännu en mindre blödning! Behöver jag ens nämna hur trött jag är på dessa blödningar? Skillnaden med denna blödningen var dock att jag inte alls hade ont i magen som jag tidigare har haft så jag avvaktade med att ringa till Barnmorska Direkt tills dagen därpå för att höra om de tyckte att jag åter igen borde åka in till akuten för att säkerställa att allt såg OK ut men barnmorskan tyckte inte att det var nödvändigt eftersom det ändå är ganska vanligt att man har småblödningar under graviditeten och mina blödningar har ju varit väldigt små. Jag känner dessutom av Ludwigs rörelser dagligen numer vilket såklart lugnar mig.

Jag passade även på att fråga barnmorskan om jag löpte någon större risk med dessa blödningar med tanke på att jag veckan innan hade fått besked om att jag är RhD negativ medan Ludwig är RhD positiv och fick till min stora förvåning som svar att vi inte alls har olika RhD!! Jag bad henne dubbelkolla informationen i journalen med tanke på att min utnämnda barnmorska hade gett mig beskedet för bara någon vecka sedan men tydligen stod det klart och tydligt i journalen att vi har samma RhD och att jag således inte är i behov av något Profylax i vecka 28. Kan ni förstå min förvirring? Senare under dagen fick jag tag på min utnämnda barnmorska och ifrågasatte beskedet jag hade fått veckan innan varpå hon kontrar med ”har vi två ens träffats?”, vilket hon efter att jag angav vilken dag och tid vi sågs fick medge att vi faktiskt hade setts. Hon bad såklart om ursäkt för det felaktiga beskedet och kunde inte svara på hur det var möjligt att hon hade sagt något annat än det som stod i journalen. Nu är jag istället rädd att det är informationen i journalen som är felaktigt och att de således missar att ge mig denna viktiga sprutan!

Inte nog med den felaktiga RhD-informationen så fick jag dessutom ett samtal i början på veckan om att jag tydligen har åkt på urinvägsinfektion, något som jag själv har väldigt svårt att tro med tanke på att det bara är tre veckor sedan jag avslutade antibiotikakuren som de ordinerade första gången jag var inne på akuten när det visade sig att jag hade lite för många vita blodkroppar. Antibiotika skrevs då ut eftersom de ANTOG att det var urinvägsinfektion jag hade drabbats av och att det skulle vara bättre att påbörja en behandling direkt och inte invänta provresultaten som sedan visade att jag INTE hade någon urinvägsinfektion!! Med andra ord åt jag den där förbaskade antibiotikan helt i onödan och fick sedan order om att jag två veckor efter behandlingen skulle lämna ett nytt urinprov (en sk kontrollodling) som visar att jag på dessa tre veckor har åkt på en urinvägsinfektion! Alltså jag är så trött på det här och hur mycket jag än vill lita på att de har koll på vad de gör så har jag svårt för att göra det, dels på grund av vad jag har råkat ut för tidigare i livet då en sjuksyster råkade injicera en spruta felaktigt som slog ut tre nerver i mitt högerben, dels på grund av att allt har blivit så otroligt rörigt och jag får olika besked av olika barnmorskor. Nu slutade det dock med att jag äter den här antibiotikakuren IGEN, vilket tar emot eftersom det inte känns helt rätt att äta läkemedel när man har ett växande foster i magen, och jag hoppas innerligt att nästa kontrollodling inte ska påvisa några bakterier för då överväger de tydligen att jag ska bli ordinerad antibiotika för resten av min graviditet!! Det finns såklart en risk med att man har bakterier i urinen för det kan sätta igång förlossningen alldeles för tidigt så jag förstår att man måste överväga risken med att ta antibiotika med risken det innebär att inte göra det MEN nu har de slarvat till allt så enormt mycket så jag är orolig för att de faktiskt har blandat ihop mitt urin med någon annans!

Nåväl, nu har jag kräkt av mig ordentligt över mitt missnöje! Förutom dessa incidenter har jag mått hyfsat bra, jag har orkat ta mina dagliga promenader även om jag (förmodligen pga att jag tar antibiotika) har varit enormt trött och även fått tillbaks illamåendet. Den där träningen som jag hade hoppats på att återuppta denna veckan fick jag dock skjuta fram något eftersom jag inte vågar träna när jag går på antibiotika, nu vill jag bara bli kvitt de där bakterierna!! Jag ligger +8 kg på vågen och har alltså denna veckan gått upp 3hg, kosten har jag lyckats hålla ganska bra förutom helgerna samt att jag vid några svaga tillfällen ätit kladdkaka även under vardagskvällarna.

Nästa gravidinlägg tänkte jag ägna åt något mer positivt, nämligen val av barnvagn! Vilken barnvagn har ni valt och vad fick er att ta beslut om just den modellen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.