Gravid vecka 26

Ännu en vecka närmre BF och herre min gud vilken härlig känsla det är när man kan räkna ner dagarna, idag har 65,4% av graviditeten passerat och jag har endast (!!) 97 dagar kvar! Den här veckan har bjudit på en enorm ryggont som bokstavligt talat har gjort det omöjligt för mig att sova om nätterna, mina revben har dessutom känts som att de ska knäckas, jag misstänker att allt där inne trycks utåt på något vis? Utöver dessa krämpor har jag blivit ordinerad järntabletter eftersom mitt järnvärde har försämrats sedan sist, nu har jag bara hunnit med att ta en tablett men en halvtimme/timme efter att jag hade tagit tabletten igårkväll mådde jag så otroligt illa att jag knappt kunde stå upp! Klockan var bara omkring åtta och jag fick gå raka vägen in till sängen för att lägga mig, samtidigt fick jag hjärtklappning och kände ett enormt tryck över bröstet som gjorde det tungt att andas plus att Ludwig verkade hålla disco i magen och låg inte still en sekund vilket förstärkte illamåendekänslan något kopiöst! Nu vet jag inte om detta bara var en tillfällighet men det får jag väl reda på ikväll när jag ska ta min andra järntablett, jag tror jag ska ta den precis innan jag går och lägger mig så hinner jag kanske somna innan det eventuella illamåendet sveper över mig.

Allmäntillståndet är som sagt lite upp och ner nu under graviditeten och det går verkligen inte en vecka utan att jag lider av någon form av ”krämpa”, men jag slutar inte hoppas på att även jag ska komma in i den där ”gyllene preggoperioden” när man mår som bäst! Träningen har jag inte återgått till men mina promenader håller jag igång med så ofta jag kan, den senaste veckan har jag gått 5 av 7 dagar. Vågen visade 59,8kg (+9,8kg) och jag har alltså gått ner ett halvt kilo sedan förra veckan vilket förmodligen beror på att jag förra veckan vägde mig på kvällen och inte på morgonen som jag annars gör, hade jag vägt mig ikväll hade jag säkert legat på samma vikt. Det känns i vart fall skönt att ha en vecka utan viktuppgång och jag hoppas innerligt att jag kan hålla mig här i några veckor nu!

Bebisen i magen gör sig mer och mer till känna och hans sparkar börjar bli riktigt kraftfulla nu, det känns som att han har gigantiska fötter för invändigt bullrar hela magen till när han kickar mig. Många gånger när jag tar mina promenader känns det dessutom som att han får för sig att ”trycka sig utåt” (det känns nästan som att han sträcker fötterna mot ryggen och trycker huvudet/ryggen mot naveln med all sin kraft), jag får liksom stanna till och buffra till magen för att ens kunna fortsätta promenera och det är sannerligen en märklig känsla.

Vi har förresten byggt ihop barnvagnen nu och tagit oss en provrunda i parken, givetvis knäppte vi av lite härliga höstbilder som jag tänkte bjuda på i nästa vecka när jag skriver mitt inlägg om att beställa ”barnvagn utomlands”, jag har dessutom hittat en superfin skötväska (jag blev så glad när jag äntligen hittade en som föll mig i smaken för majoriteten av alla skötväskor ser ju ut som ’sju svåra år’) som jag tänkte passa på att tipsa er om…

Nu måste jag runda av för vi ska ta oss ut till bilfirman och hämta bilen som vi har köpt, jag kan knappt förstå det själv men HUR UNDERBART ska det inte bli med egen bil. Aldrig mer åka buss och aldrig mer behöva krypa till korset och fråga om skjuts, nu kör vi själva vart vi än behöver ta oss! Frihetskänsla!

Foto: Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.