Att välja färg till barnrummet…

I helgen for vi ut till målarbutiken för att spana in tänkbara kulörer till vårt hus som ska målas om invändigt! Samma dag som vi får tillträde till huset ska vi nämligen aktivera hantverkarna som vi anlitat för att först och främst fixa till väggarna i söderläge men även måla om samtliga väggar och tak. Under besiktningen av huset uppdagade det sig nämligen att konstruktionen på innerväggarna i söderläge var felaktig vilket nu innebär att dessa måste rivas för att sedan bygga upp på nytt, något som säljarna då de gjorde sin besiktning hade missat eftersom de inte gjorde en ”utökad besiktning” vilket vi (tack och lov) bestämde oss för att göra. Felkonstruktionen har resulterat i att väggarna inte har ”andats” korrekt vilket i sin tur innebär att det har bildats fukt mellan ytter- och innerväggen, nu har det inte hunnit bildas någon mögel eller liknande men hade man inte upptäckt det i tid hade skadorna kunnat bli förödande. Så viktigt det är att göra en ordentlig besiktning när man köper hus!

Hur som helst, vi kommer börja med att måla hela huset vitt (tak, väggar, trappa) förutom Ludwigs rum som vi har planer på att måla i en grå-blå nyans. Det var lättare sagt än gjort att hitta den ”rätta” kulören och jag hoppas innerligt att det blir precis sådär snyggt som jag föreställer mig att det ska bli. Tids nog kommer vi säkert måla om något av de andra rummen också men för tillfället mäktar vi inte med fler beslut utan vi får helt enkelt bo in oss först och känna av hur vi vill ha det, genom att måla det vitt får vi i vart fall en ”uppfräschning” och kan således avvakta med kommande beslut tills dess att vår nya familjemedlem anlänt. De kommande två veckorna gäller det att allt klaffar rent tidsmässigt så håll tummarna för oss!

Bilder: Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.