Gravid vecka 31 & 32

Det är inte klokt vad tiden tickar på, jag har verkligen inte hunnit med att skriva de senaste två gravidinläggen så jag får försöka slå samman mina upplevelser till ett inlägg. Jag har för det första bytt barnmorska och går numer till Cura-kliniken som jag hittills är så himla nöjd med, vilken skillnad att gå till en privat klinik! Nu har jag bara varit på två besök men jag känner redan så stor skillnad och har fått en supergulliga barnmorska som jag kommer ha hela vägen fram till förlossningen.

Det som varit mest påtagligt de senaste veckorna är helt klart mina sammandragningar som har tagit sig till en helt ny nivå, vissa dagar kan jag knappt röra mig utan att hela magen drar ihop sig och bokstavligt talat vänder upp och ner på tillvaron. Vi åkte till och med in till akuten en kväll (mitt i flyttveckan) eftersom det blev så påtagligt att jag knappt kunde sitta, stå eller röra på mig. Väl på akuten kopplade de upp magen mot en monitor där man på en skala kunde se när sammandragningarna gjorde sig till känna, man kontrollerade även Ludwigs hjärtfrekvens samt syreupptagning och tack och lov såg allt fint ut. Man kan dessvärre inte göra något åt dessa sammandragningar mer än att sjukskriva mig vilket de rekommenderar eftersom det är viktigt att vila och ta det lugnt så att förlossningen inte skyndas på, av den anledningen ska jag efter order från min barnmorska träffa en läkare nästa vecka så får vi se hur det blir. Känns bara så frustrerande att graviditeten är så påtaglig och verkligen hindrar mig från att leva på som vanligt. Flytten har ju inte direkt gynnat situationen och jag kan verkligen inte rekommendera er att flytta som höggravid för herre min gud vad det tar på krafterna!

Jag väger nu 62,2kg och la på mig över ett kilo på en vecka, det känns som att jag står stilla i vikt varannan vecka och varannan vecka plussar jag ett helt kilo om inte mer! Magen har verkligen växt till sig och jag är sjukt otymplig, jag kan tex inte böja mig ner och knappt få på mig kläder utan att först behöva sätta mig ner. Jag har än så länge inte drabbats av bristningar på magen/brösten och heller inte den där strängen som man kan få mitt på magen och dessa två ”biverkningar” får mer än gärna lysa med sin frånvaro! Däremot har jag fått åderbråck på benen vilket är mindre charmigt, benen har svullnat upp något enormt och de senaste dagarna har jag haft så ont i benen/fötterna om kvällarna att jag knappt kan gå! Testade att bära stödstrumpor idag på jobbet och ligger nu med benen i högläge och trots det värker det något kopiöst!

Ludwig är riktigt aktiv och hans sparkar har numer gått över till gigantiska buffrar, det känns verkligen som att han har det trångt där inne. De senaste gångerna jag besökt BM har han legat med huvudet ner och jag hoppas han förblir där tills han ska fixeras, har hört att det kan göra ganska ont om han i denna storleken får för sig att vända på sig. I övrigt har jag blivit rekommenderad att ta influensavaccinet eftersom jag som gravid ligger inom riskzonen, jag är generellt mot sådana vaccin och vet inte riktigt hur jag ska göra. Hur gjorde ni när ni var/är gravida?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.