Ludwig’s rum

Renoveringen är äntligen klar här hemma och resultatet blev (slutligen!!) så himla bra! För enkelhetens skulle valde vi vitt i hela huset förutom inne på Ludwigs rum som fick en turkos/blå/grå färg som jag är helt förälskad i, det ska bli så otroligt kul att inreda detta rummet när vi väl köpt på oss alla möbler och inredningsdetaljer. Redan i helgen ska vi hämta hem Ludwigs säng som vi köpte på Illum förra veckan, utöver den hade jag till en början planer på att köpa ett matchande skötbord och inreda det lilla rummet inne på Ludwigs rum som ett ”skötrum” med en heltäckningsmatta på golvet (trägolvet i detta utrymmet är obehandlat och ganska slitet, något som vi upptäckte först efter att vi flyttat in eftersom säljarna hade fyllt rummet med möbler när vi var och tittade). Jag insåg dock ganska snabbt att det förmodligen inte är så praktiskt att ha skötbordet här inne med tanke på att man behöver ha tillgång till vatten när man byter blöja etc så nu får jag tänka om lite.

Nu till incidenten med målaren som verkligen blev ett dramatiskt inslag i renoveringen (läs tidigare renoveringsinlägg om du missat vad som hänt) MEN som till vår stora glädje faktiskt slutade väl. Målaren rättade nämligen till felet och målade om alla vita ytor med två nya lager med RÄTT färg vilket han till en början ville ha extra betalt för samt att vi själva skulle stå för kostnaden av den nya färgen trots att vi angett rätt färgkod! Längs med vägen insåg han nog själv att vi var de enda oskyldiga i hela situationen så när vi sedan träffades för överlämning av nyckel etc var det han själv som sa att han inte ville ha mer betalt än vad vi från börjande kommit överens om vilket känns otroligt skönt. Vore trist att skiljas som ”ovänner” eftersom vi är väldigt nöjda med jobbet som han har gjort, han har verkligen jobbat på snabbt samtidigt som han har varit väldigt noggrann.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.