The perfect dresses for pregnant women with style…

– inlägget är publicerat i samarbete med Linda

Hur lyxigt är det inte att vara gravid samtidigt som en av sina bästa vänner? Jag och Linda har hela tiden sagt att vi vill vara mammalediga samtidigt och tänk att vi till slut fick den önskan uppfylld med bara ett par månader mellan våra BF. Ett gemensamt problem som vi som gravida upplever är att det inte alltid är så lätt att klä sig snyggt med en ständigt växande mage/kropp (tyvärr är det inte bara magen som växer!). Dels är utbudet av gravidkläder väldigt magert och många gånger känns det som att det inte läggs någon vidare tanke bakom plaggen som faktiskt skapas. Det har stundtals varit frustrerande att stå där i provrummen och testa plagg som bokstavligen får självkänslan att sjunka till botten, där den växande kroppen över huvudtaget inte framhävts på ett fint sätt.

Därför vill vi ta tillfälle i akt, så här inför jul och Nyår, att ge lite tips på snygga outfits att bära under dessa festliga högtider. Inte nog med att man måste avstå från att skåla i champagne och äta precis vad som faller en i smaken, man mår dessutom som gravid inte alltid på topp så en snygg outfit är verkligen det minsta man kan begära dagar som dessa.

Dels har vi funnit en del guldkorn till webbutiker som faktiskt fokuserar på snygga gravidplagg, dels har vi hittat vanliga plagg som man kan bära trots att man är gravid. I mitt fall har jag under hela graviditeten hållit fast vid mina Rosemunde-plagg som levererar fantastiska spetskreationer där många styles är töjbara och därför varit möjliga att bära genom hela graviditeten. Den här blå kreationen sitter som en smäck och ramar snyggt in magen, längden på klänningen passar dessutom perfekt som gravid och detaljerna i tyget gör att man inte heller behöva bära så mycket accessoarer. Den kommer att göra sig alldeles ypperligt till Nyår!

Lindas mörkröda klänning som hon bär i samma storlek som hon hade haft även om hon inte vore gravid kommer från Zara och även hon trivs, som gravid,  bäst i klänningar som går en bit ner över knäna. Eftersom tyget är i stretch-material kommer klänningen vara användbar under hela graviditeten och med största sannolikhet blir detta klänningen hon firar in julafton i.

Med bara två månaders mellanrum anländer våra små prinsar och jag längtar något enormt efter att få se vilka de är som gömmer sig i vår magar…två framtida bästa vänner skulle jag tippa på!

Vi har båda anammat lite större kappor snarare än att bära en gravidanpassad kappa/jacka eftersom utbudet av sådana (till en rimlig slant) i princip är obefintlig. Den här stilen på klänningar gör sig dessutom minst lika bra till ett par klackar som till platta skor varför plaggen blir än mer användbara, det där med att gå i högklackat är nämligen som gravid ingen självklarhet varför man bör ha det i åtanke innan man investerar i sina gravidplagg.

Min outfit: Kappa – Stenströms / Klänning – Rosemunde / Väska – Louis Vuitton / Klocka: Daniel Wellington / Klackar: ATP Atelier

Lindas outfit: Kappa – Filippa K / Hatt – Reiss / Klänning – Zara / Väska – Celine / Klocka – Kronaby / Klackar – Zara

Foto: Aleks

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.