Vardagsrummet på nedanvåningen växer fram…

Jag tror inte jag har visat er sofforna som vi beställde till vardagsrummet på nedanvåningen? Hur som helst finns det en liten story kring dessa innan vi slutligen fick dem på plats och blev nöjda! Som jag redan berättat beställde vi de flesta möblerna innan vi fick tillträde till huset vilket alltid är en chansning eftersom man inte fått en ordentlig uppfattning om ytorna som ska fyllas, vi ville nämligen ha så mycket som möjligt på plats före jul och leveranstiden på möbler kan ibland sträcka sig till månader så vi valde helt enkelt att chansa.

Hur som helst var vi säkra på att två tresits-soffor skulle bli alldeles för trångt på nedanvåningen så vi beställde motvilligt två tvåsits-soffor och argumenterade för att det inte skulle bli fint om rummen upplevdes för trånga, när vi mätte såg det nämligen på tok för trångt ut. Väl på plats efter att flyttlasset gått av stapeln placerade vi tillfälligt vår gamla tresits-soffa på nedanvåningen och till vår fasa insåg vi att det istället skulle se alldeles för ”fjuttigt” ut med de tvåsits-sofforna som vi hade beställt och som skulle levereras bara ett par dagar senare. Jag kastade mig på telefonen och ringde upp leverantören och förklarade problematiken och menade på att de bara kunde byta ut de tvåsits-sofforna mot två tresits-soffor innan de faktiskt lämnade lagret, givetvis var det en alldeles för bra idé för att vara sann och det hela slutade med att vi istället fick betala 2.000kr extra i frakt för att få lov att göra bytet. Riktigt sura pengar såklart men det vore ju än värre att i efterhand störa sig på att man har för små soffor så det var bara till att bita i det sura äpplet och acceptera att sofforna blev lite dyrare än vi tänkt, i gengäld hade vi visserligen beställt första omgången fraktfritt eftersom leverantören vid den tidpunkten hade en kampanj så det blev egentligen inte så farligt och vi är idag väldigt glada att vi insåg vårt misstag och ändrade beställningen.

Än så länge har vi vår gamla matta och sofford placerade på nedanvåningen och med facit i hand behöver vi beställa en matta med lite mer färg och eventuellt behöver vi även byta ut soffbordet och placera det gamla på ovanvåningen istället, jag tycker dock att storleken på detta bordet gör sig alldeles ypperligt mellan våra tresits-soffor så kanske räcker det att uppgradera mattan? Vi får se! Vi har även insett att vi behöver en tv även i detta vardagsrummet (jag var till en början emot tanken medan maken hela tiden har argumenterat för), det är ju här nere som vi kommer spendera mest tid och jag älskar tex att börja helgen (och jag antar även mina mammadagar) med en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon och då vill jag inte behöva gå upp på ovanvåningen som vi snarare har tänkt som vårt ”mys-tv-rum” där vi tex tittar på film eller serier. Jag har även börjat spana på taklampa och tror att jag hittat den rätta och känner mig snart mogen att lägga en beställning, utöver det behöver vi även lampor till fönstren nu när ljusstakarna snart åker ner för att inte tala om inredningsdetaljer såsom kuddar och filtar till sofforna samt ljusstakar och annat pynt som gör sig fint på bordet.

Detta är alltså bara en sneak peek och efterhand som bitarna faller på plats kommer ni givetvis få se resultatet av vårt vardagsrum växa fram…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.