Ludwigs barndop

Nu har vi bokat datum för barndop och bestämt vart Ludwig ska döpas! Vi har velat fram och tillbaks och var länge inne på att döpa honom i S:t Ibbs kyrka på Ven, att se hela barndopet som en liten familjeutflykt och spendera dagen på denna ljuvliga ö utanför Landskrona hade varit fullkomligt magiskt. Jag och CJ hade nämligen en av våra första dejter på just denna ön, vi tog båten över och hyrde en varsin cykel och åt passande nog en urmysig picknick i gräset precis nedanför S:t Ibbs kyrka så det hade blivit extra romantiskt att få döpa vår Ludwig just där! Om han skulle ha döpts i maj månad så hade vi med all säkerhet fullföljt den planen men nu tror vi att det kan bli lite för kallt att göra en sådan utflykt i början på april så planerna har ändrats…

Vi har därför letat med ljus och lykta efter en lika mysig kyrka som den på Ven, jag har dessutom hängt upp mig på att jag vill att den ska vara vit samt väldigt liten eftersom vi ska ha ett mindre barndop med endast familjerna på plats. Jag vill verkligen inte att vi ska tvingas dela kyrkan med andra barndop och familjer utan jag vill att det ska vara speciellt bara för Ludwig och familjerna, de flesta barndop jag har varit på har döpts samtidigt som 2-3 andra barn och det blir inte alls lika personligt. Efter att vi (eller rättare sagt JAG, haha) har gått igenom i princip varenda kyrka/kapell kring Malmö med omnejd som vi har lyckats googla fram (samt fått tips om) har vi nu valt att döpa honom i Arilds Kapell, jag och maken har varit där på ett bröllop en gång tidigare och det är verkligen supermysig! Det ligger fullkomligt magiskt nere vid havet och är precis sådär romantiskt som vi vill ha det, det finns dessutom en väldigt speciell historia bakom uppförandet av kapellet och på något vis påminner det till utseendet om kapellet som vi gifte oss i. Precis som kapellet i Sydafrika är placeringen av detta kapellet väldigt vacker och idyllisk, vilket jag tycker bidrar väldigt mycket till hela känslan av ”ceremonin”. Efter dopet kommer vi att gå till en närliggande resturang där vi bjuder gästerna på en sen lunch samt traditionsenlig barndopstårta, jag tror bestämt att det här kommer bli supermysig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.