Ludwig 3 månader

Igår fyllde Ludwig tre månader och då passade jag på att knäppa av lite bilder inne på hans rum som börjar bli mer och mer färdiginrett, dock är det bara halva rummet som ser OK ut eftersom den andra halvan fortfarande är till bredden fylld av prylar som på ett eller annat vis ska sorteras/rensas bort! Vi saknar fortfarande tillräckligt med förvaringsutrymmen så det är inte helt lätt att tömma hans rum än men det får helt enkelt ta sin tid, han använder ändå inte rummet särskilt flitigt än! Igår passade vi dock på att träna nacken här inne samt leka med hans nya aktivitetsgym som han fick av oss i påskpresent, det var verkligen på tiden att vi köpte detta för man har märkt av att han behöver stimuleras mer och mer.

Vi fick tips av min vän Linda att köpa ett babygym som INTE sitter fast i en matta (vi var påväg att upprepa hennes misstag) och som inte är tillverkat i trä eftersom användningstillfällena utökas markant med ett som är mer flexibelt som detta som vi slutligen köpte! Med ett formbart och flexibelt babygym kan man tex använda det ovanför babynestet, i sängen eller på andra ställen och man blir inte låst att har det på ett och samma ställe! Ett litet tips till er som planerar att köpa ett!

I hänget i mitten finns det en spegel (det finns även en på sidan av kanten på gymmet) och varje gång Ludwig får syn på sig själv ger han ifrån sig ett skratt/leende! Det är så roligt att se hans reaktioner på allt och mestadels är han faktiskt en glad liten skit som friskt delar ut en massa leenden…

Idag har Ludwig fått sitt 3 månaders vaccin, en spruta i varje lår som skyddar mot ett antal sjukdomar. Han var jätte duktig, givetvis blev han superledsen precis när de stack honom men så fort jag fick upp honom i famnen lugnade han sig snabbt. Nu ligger han här och sover (fortfarande!!) och är fullkomligt utslagen, tydligen kan han sova i flera timmar efter att ha tagit vaccin så jag får väl snart väcka honom för jag börjar känna att det är matdags (TRE timmar sedan han åt nu, om det ändå alltid gick så här många timmar mellan matpassen) snart. Jag fick även order om att gå inom apoteket och köpa alvedon för det finns en risk för feber senare under dagen, det hoppas jag dock att vi slipper!

I övrigt väger han nu 5.405g och är 60cm lång, han följer helt enkelt kurvan superb även om han ligger strax under medel. Vi har börjat träna nacken lite oftare och den här hjälpprylen som han fick av sin kompis Selma när hon var på besök är faktiskt jätte bra för han har lite svårt att resa huvudet helt från plant läge, tydligen är det väldigt populärt med sådana här hjälpprylar i Danmark (själv hade jag aldrig hört talas om märket eller utbudet). Nu måste vi dessutom tänka lite mer på hur han ligger för hans huvud har blivit lite platt baktill, vi fick rekommendationen att köpa en ”sidokudde” så att vi kan bestämma att han ska sova på en viss sida med sitt huvud samt en ”Bumbo-stol” som jag testade hos BM och som han verkade uppskatta. Någon som haft samma problem? Jag säger bara en sak: alla dessa prylar!! Vad gjorde man förr när alla hjälpmedel inte fanns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.