Selmas barndop i Köpenhamn

Igår var Ludwig på sitt allra första barndop och jag måste säg att han skötte sig exemplariskt, han sov i princip igenom hela ceremonin och var bara vaken den sista timmen innan vi skulle bege oss hem igen så vi hann båda två att äta tillsammans med övriga gäster i lugn och ro. Selma döptes i svenska kyrkan i Köpenhamn, en supermysig kyrka med en fantastisk lokal som Jenny & Benjamin hade hyrt och som låg i direkt anslutning till kyrkan. Selma var jätte duktig under dopet och det är ingen tvekan om att hon kommer att bli sångerska när hon blir stor, hon försökte nämligen överrösta både prästen och den inhyrda sångerskan med sin stämma.

Klänningen som Selma bar var 101 år gammal och prästen konstaterade att den var ungefär lika gammal som kyrkan vilket var lite roligt.

Vi har insett att det krävs minimalistisk planering när man ska iväg och passa en tid med en knatte!! Redan kvällen innan förberedde vi allt, la fram kläder och packade skötväskan samt räknade ut vilken tid vi behövde bege oss så att jag skulle ha tid till att amma samt byta blöja på Ludwig ifall behov skulle finnas. Det blev ju inte enklare när jag beslutade mig för att bära min gamla gravidklänning som inte direkt är amningsvänlig men vi löste det genom att jag först ammade honom i bilen på parkeringen (som var väldigt undanskymd utan förbipasserande) innan vi gick in sen fick CJ följa med in på toaletten och hjälpa mig knäppa upp klänningen så fick jag helt enkelt amma på toaletten. Det gick hur som helst väldigt bra! Sen att Ludwig fick för sig att kräka ner hela sin skjorta är en annan femma, det är helt galet hur mycket han kräker och så himla jobbigt när man är iväg. Till slut satte vi på honom en tråkig ”dreglis” så man såg inte den söta flugan han bar ihop med sin skjorta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.