En liten sneak peek på Ludwigs dopklänning

Egentligen borde jag avvakta med att visa er dopklänningen tills efter barndopet men alltså jag kan inte låta bli, den är ju så bedårande vacker och eftersom jag redan har fått så många frågor kring den efter att jag postade en film på Insta Stories tänkte jag ta tillfälle i akt och berätta lite kring klänningen han ska bära och hur den kom till. Till en början tänkte vi som jag tidigare berättat inte lägga ner så mycket krut på dopet utan nöja oss med att göra det enkelt för oss och återanvända dopklänningen som jag bar när jag döptes, en klänning som min gammelmormor virkade och som alla syskonen samt några kusiner och även min morbror (tror jag) döpts i vilket givetvis gör klänningen speciell.

När jag sedan påbörjade planeringen av dopet och bestämde mig för att det skulle äga rum i Arilds Kapell, ett supermysig kapell som ligger helt fantastiskt vackert till i Arild, ledde det ena till det andra. Jag har nämligen svårt för att göra saker och ting halvdant och känner mig inte riktigt nöjd om det inte blir som jag föreställt mig. Helt plötsligt hade jag beställt en specialdesignad tårta, köpt mig en fin klänning till mig själv i samma spets som min bröllopsklänning, tids nog började jag även undersöka vad det fanns för utbud av dopklänningar och trillade in på Grace of Swedens hemsida som bokstavligt talat fick mig att komma på nya tankar. Jag ville skapa en ny familjetradition med en klänning som jag själv hade satt min prägel på och där tror jag att Grace of Sweden är alldeles unika, de erbjuder nämligen inte enbart färdigsydda dopklänningar utan man kan även designa sin egen klänning. För mig som är modeintresserad tog det inte många sekunder innan jag helt hade nappat på idén om att Ludwig skulle få en rykande färsk dopklänning helt i stil med min egen smak. Det är ju ingen hemlighet att jag är svag för spets!

Efter att ha skickat över ett antal bilder på barndopsklänningar som föll mig i smaken men där jag gärna hade velat göra lite justeringar inledde jag och Tina en dialog kring designen på Ludwigs klänning, hon skickade över bilder/samt tygprover på spetsar och jag föll handlöst för den här vackra Dolce & Gabbana spetsen som Ludwig nu har i livet på sin klänning. Så snyggt med ”3-blommorna” i kombination med den enklare spetsen som jag valde i kjolen. Till underkjolen valde jag ett syntetiskt siden som jag fick rekommenderat framför vanlig siden eftersom det är mycket tåligare, vi har ju förärats med en ”kräkbebis” så det finns ju en viss risk för att han kommer att märka sin klänning när han väl bär den. När det kommer till rosettval valde jag en liten rosett i en färg som går i ton med klänningen istället för en traditionell blå som många väljer till en liten gosse, det finns för övrigt flertal varianter på rosetter i olika storlekar och man kunde även få namnet broderat i själva rosetten men jag tyckte att det blev finast att ha broderiet i klänningen. Till dopklänningen kommer Ludwig att bära en dophätta som går i samma spets som i kjolen, han kommer bli så bedårande söt i tenn outfit och jag är så otroligt nöjd med klänningen. Det är ta mig tusan den finaste dopklänningen jag någonsin sett!

Helhetsbilder på klänningen får ni vänta med tills efter dopet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.