Ludwig har blivit med Bumbo-stol

Vi fick tips om att införskaffa oss en Bumbo-stol sist vi var hos barnmorskan, själv hade jag ingen aning om att dessa söta stolarna ens existerade och när Ludwig fick provsitta stolen som fanns på BVC insåg även jag att vi behövde en sådan stol. I denna stolen kan bebisen sitta innan ”hen” själv har lärt sig att sitta upprätt, stolen är ergonomiskt utformad och ger ett skonsamt stöd för bebisen. De ser så söta ut när de sitter här i utan huvudstöd innan de själva ens har lärt sig att sitta…

Anledningen till att vi behövde en sådan stol är för att Ludwig blivit något platt bak på huvudet och helst ska undvika att ligga ner för mycket när han är vaken, bebisars huvuden är nämligen mjuka och kan lätt missfirmas om de ligger på ett och samma läge för ofta så det gäller att ha lite koll och försöka att variera deras positioner så mycket som det går. Själv har jag tyckt att det varit en utmaning då Ludwig gärna vill ligga på ryggen och själv flyttar huvudet så som han vill ha det men nu har vi ju fått världens bästa hjälpmedel till att undvika för mycket ryggläge, i denna stolen övar han dessutom på att hålla upp huvudet så man slår två flugor i en smäll. Vi tänkte även införskaffa oss en sidokudde så att man kan ”tvinga” bebisen att ligga på en viss sida.

Bumbo-stolen finns att köpa HÄR (klick).   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.