Det där med att renovera

Puh! Jag vet inte hur många PW’s jag har tagit längst med gatorna här hemma de senaste veckorna, jag letar febrilt efter inspiration till ett trästaket men har inte riktigt hittat ”det rätta”! Jag vet helt enkelt inte vad som är snyggt när det kommer till staket, ena sekunden kan jag gilla ett utförande och andra sekunden kan jag tycka att det ”ser billigt ut”! Jag är nämligen igång och planerar renoveringen av uppfarten och när vi ändå är igång funderar vi på att fixa till staketet mot gatan.

Förra veckan hade jag en hantverkare här hemma som tittade på uppfarten och då kom vi fram till att det är lika bra att göra allt på en gång och staketet vill vi tids nog göra om! Hantverkaren föreslog att vi skulle behålla de befintliga cementstolparna istället för att riva dessa och sätta upp nya i trä, givetvis måste man i så fall snygga till dessa och det är såklart en förutsättning att det går att montera ett trästaket på dessa. Stolparna är visserligen inte riktigt så höga som jag vill ha dem, jag vill nämligen maxa höjden som man får bygga utan bygglov just för att minimera insynen här hemma.

Vi är dock ganska säkra på att det är ett trästaket som vi vill ha och eftersom vi tids nog vill måla fönstren vita blir det även ett vitt staket men mer än så har vi alltså inte kommit fram till. Alla förslag på snygga staket som passar stilen på vårt hus mottas tacksamt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.