Veckans tips!

-det här inlägget är publicerat i samarbete med BookBeat-

Innan jag gick på mammaledighet önskade jag mig ett helt gäng böcker. Jag skrev en lång lista på titlar som jag sedan adderade till min önskelista när jag fyllde år och inte helt otippat fick jag flertalet av dem från nära och kära men tror ni att jag har hunnit läsa dem? Inte en enda och det har redan gått 4 månader av min ledighet! Med en liten bebis är det faktiskt inte det enklaste att läsa böcker, dels att ta sig tiden till att sitta ner och dels är det inte det enklaste att hålla en bok samtidigt som man tex ammar som annars är ett solklart tillfälle då jag hade velat nyttja tiden till att läsa en bok! Därför insåg jag ganska omgående att jag behövde signa upp för en streamingsida, alla promenader som man tar som mammaledig är tex ett ypperligt tillfälle att lyssna på en bra bok för att inte tala om när man fixar i trädgården eller städar! Jag är helt lyrisk för på bara en vecka har jag nu läst ut en hel bok, det hade liksom aldrig hänt om jag hade tagit mig an en inbunden bok, det hade tagit månader om den ens hade blivit utläst! Därför vill jag tipsa er mammalediga (och ni övriga också för den delen) om att testa ljudböcker!

Jag har valt att signat upp för BookBeat som är en digital prenumerationstjänst för ljud- och e-böcker, man betalar 169kr per månad och får tillgång till tiotusentals böcker och kan läsa precis hur mycket man vill. Man kan välja att lyssna på böckerna online eller välja att ladda hem dem till telefonen, vilket är smart om man tex ska resa utomlands. Det känns verkligen som att jag har fått ett nytt intresse, jag älskar att bläddra bland de olika kategorierna och hitta nya läsvärda böcker att lyssna på! Nyligen hittade jag även en funktion där man kan ställa in hur snabbt boken läses upp och ökade takten till 1,5 så nu kommer jag lyssna igenom böckerna ännu snabbare! Just nu får ni möjligheten att testa en månad helt gratis om ni går in via denna länken (klick), det är ingen bindningstid på abonnemanget så tveka inte att signa upp!

Som jag nämnt tidigare så är jag mer en ”fakta-bok-slukare” snarare än en som gillar romaner och den första boken som jag lyssnat på heter Introvert – den tysta revolutionen. Det var efter att jag sett dokumentären om Avicii som jag blev nyfiken på begreppet, jag kände igen mig själv i vissa hänseenden och när han nämnde att han äntligen hade hittat sig själv och kommit fram till att han var introvert väckte det ett intresse kring människors olikheter. Efter att ha läst boken ser jag mig själv som ambivert, jag har både extroverta- och introverta drag. Boken förklarar verkligen varför jag ibland känner som jag gör, jag kan tex bli fullkomligt utmattad av att prata med en person som inte lyssnar på vad man säger och istället bara letar efter tillfällen att inflika för att snabbt ta över diskussionen och istället börja prata om sig själv. Jag kan tex sitta i timmar (innan jag fick barn) och redigera bilder utan att ens i närheten bli uttråkad, snarare ger det mig energi när jag sitter där i min egen bubbla vilket är ett introvert drag. Hur som helst, det var verkligen en intressant bok och man får så mycket förståelse för varför man reagerar på ett visst sätt i vissa situationer/sällskap av vissa personer. Läs den!

Nu ska jag börja lyssna på Good to Great som har stått på min lista över böcker som jag länge önskat mig. Boken är skriven av Jim Collins och presenterar en studie kring varför vissa företag lyckas och andra inte, sådana här böcker hör till favoriterna hos mig för någonstans finns det en liten dröm om att starta ett eget företag! Jag återkommer med en recension av boken så fort jag lyssnat klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.