Ut på tur, aldrig sur!

Den här helgen blev inte alls som vi hade tänkt oss! Fredagen slutade i KAOS och vi ställde in en middag i absolut sista sekund, något vi har så otroligt dåligt samvete för och allra helst bara vill förtränga! Ludwig var tokjobbig och det hade helt enkelt inte blivit kul för någon! Lördagen inledde jag däremot med bästa möjliga start, jag hade nämligen 90 min ansiktsbehandling/massage inbokad och snacka om att det var en välbehövlig egentid medan Ludwig istället terroriserade sin pappa här hemma. Fram mot eftermiddagen kom mamma och Jocke hit och passade Ludwig ett par timmar medan vi körde lite ärenden, det var första gången som vi lämnade honom utan att varken jag eller CJ var närvarande och det hade gick hur bra som helst.

När vi kom hem satte vi ”fixar-Jocke” i full sysselsättning, vi hade nämligen passat på att köra inom Miljögården i Lund för att äntligen köpa oss en sko- och hatthylla som vi såklart genast ville montera i hallen. Wow, vilken skillnad det blev att hänga upp våra jackor och ställa upp skorna på en skohylla istället för att ha allt på klaffstolar som varit vår temporära lösning! Hallen har verkligen varit ett enda stort virrvarr sedan vi flyttade in så det var på tiden att vi styrde upp den!

Idag när vi vaknade bestämde vi oss för att avsluta helgen på bästa möjliga vis och tänkte för en kort stund att vi skulle bege oss på en dagsutflykt till Hven, väl i bilen med en skrikande bebis och svetten rinnandes längst med ryggraden insåg vi att det skulle bli ett alldeles för stort projekt eftersom vi inte hade kollat upp båtavgångarna så vi gjorde ett klokt beslut att istället köra en tur på Österlen. Vi styrde bilen mot Fridens Gårdskrog och gick fyllda av förväntan in i den lummiga trädgården men gick ganska snart besvikna därifrån, man var tydligen tvungna att boka bord 2-3 veckor i förväg så vi kunde välja på att vänta upp mot 1,5h för att kanske få möjligheten att smaka på deras pizzor eller åka vidare så vi valde det sistnämnda. Istället körde vi inom mitt favoritslott Kronowall för att smaka deras pizzor som jag hört ska vara helt fantastiska men till vår stora besvikelse öppnade de Spannstallet först efter midsommar! Vid detta laget var vi så hungriga att vi höll på att svimma och givetvis passade Ludwig på att lägga världens ”brakare” i brallan så det var bara till att låna slottstoaletten (TVÅ gånger innan vi kom vidare) och byta blöja.

Till slut hamnade vi på Brösarps Gästgivaregård och det blev inte alls som vi hade tänkt oss, jag vet heller inte varför jag fick för mig att beställa in en lax- och silltallrik för oddsen för att den skulle falla mig i smaken hade jag redan innan kunnat gissa på var låga och utfallet blev såklart där efter! CJ’s ”äggakaka” var dessvärre heller ingen kulinarisk upplevelse så vi avslutade vår lilla Österlen-tur med ett säkert kort och åt oss istället mätta på Olof Viktors morotskaka! Vi lärde oss i alla fall en sak, planering är A och O med en liten bebis! Vi hade ju faktiskt kunnat ringa och säkerställa att det fanns bord tillgängliga innan vi begav oss till den första destinationen, haha!! Nåväl, bättre lycka nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.