Våra tillbehör till barnvagnen

Jag har fått många frågor kring vilka tillbehör vi har till barnvagnen så därför tänkte jag att det kunde vara på tiden med ett inlägg där jag skriver lite om dessa. Vi valde ju, som jag tidigare nämnt, att bryta den rådande Bugaboo-trenden och istället köra på en Joolz-vagn som jag för övrigt tycker är den absolut snyggaste vagnen på marknaden. Vi är så nöjda med vårt val och jag har faktiskt inte sett någon annan modell som jag tycker ger ett lika stilrent intryck som denna vagnen.

Något som har varit en ”lifesaver” och som vi har använt flitigt är möjligheten till att kunna koppla på babyskyddet på vagnchassit vilket man gör med hjälp av en adapter som då är anpassad till Joolz-chassit, jag tror de flesta babyskydd har sådana adapters och det är verkligen väl investerade pengar att köpa till dessa. När man tex snabbt ska in och handla i butiken kan man enkelt bära ut babyskyddet och sätta fast det på vagnchassit utan att väcka en sovande bebis. Vi beställde både babyskyddet och vår adapter från Babyplus, som allt som oftast har väldigt förmånliga priser på just barnvagnar och dess tillbehör!

I samma beställning passade vi på att köpa till den ack så nödvändiga kaffekoppshållaren som kommer användas flitigt nu när det är så varmt ute och man ständigt behöver ha med sig en flaska vatten vart man än går. Ett minus är att man inte kan fälla ihop vagnen med kaffekoppshållaren monterad vilket har gjort att jag många gånger glömt bort att ta den med mig eller så har den blivit kvar i bilen eftersom jag missat att montera den. Vi köpte även till en filt och en sovsäck i samma märke som vagnen och dessa två har vi verkligen använt flitigt. Sovsäcken har fyllt en viktig funktion då den hjälpt Ludwig att komma till ro när vi lagt honom för att sova i sin egen säng, dels så har han inte kunnat sparka av sig täcket och dels har den ”hållit honom på plats” i sängen.  Jag upplevde att han hade svårt för att sova själv just för att han inte hade så bra balans och många gånger tippade åt sidan när han lyfte upp benen, sovsäcken har hjälpt honom att hålla honom på plats. Filta använder vi konstant på golvet när han ligger vid sitt babygym och i vagnen samt har den med oss som ett värmande komplement när vi ska iväg. Filtar kan man inte få nog av när man har en liten bebis!

Regnskyddet måste man ha till, vagnen kan bli förstörd om man går med den i regn! Jag har varit jätte noga med att alltid ha regnskyddet med mig i korgen under vagnen, vi valde att beställa Joolz egna regnskydd som ser väldigt stilrent ut. Det var någon som frågade hur vi hade monterat det och gärna ville att jag skulle visa en bild på hur det ser ut på vagnen så jag knäppte av denna bilden för någon vecka sedan när jag var ute på promenad. Något som man ska tänka på när man har regnskyddet monterat är att alltid fälla in suffletten på vagnen så att det även kommer in luft i ventilationsluckan där uppe.

Det som vi fattas till vagnen och som vi ska beställa nu är ett myggnät, dock kommer vi byta till sittdelen om drygt en månad så jag tänker att vi får köpa ett nät som passar till den delen. Vi har även införskaffat oss ett kompletterande solskydd (en skärm som man knyter på suffletten) vilket jag varmt kan rekommendera er att köpa i samma veva som ni köper er barnvagn för solen är en utmaning att hålla borta under promenader och man ska helst inte hänga en filt över eftersom det lätt blir så varmt inuti vagnen. Där trumfar Bugaboon Jollen för deras sufflett går att fälla ner tillräckligt långt så man slipper komplettera med ett extra solskydd, något Joolz:en också borde tänkt på!

Jag planerar även att skriva ett inlägg om vår resevagn snart så håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.