Hur man fixar midsommarkransen

Brukar ni ha midsommarkrans? Jag tycker det hör till och vill allra helst ha en krans när jag firar midsommar men jag är verkligen ingen baddare på att binda de där kransarna så de brukar se ut lite hur som helst! I år när planen är att fira midsommar här hemma i huset tänkte jag faktiskt ta mig tid att försöka binda kransen efter en tutorial så att den dels blir fin men också så att den håller hela dagen. Jag tror det blir en enkel variant med mycket grönt och sen lite lavendel i för det har vi i trädgården, kan man använda vilket ”grönt” som helst eller ska man helst ha en viss typ av blad på det gröna som man stoppar i midsommarkransen?

Det där med att hålla midsommar är minst sagt ett projekt som heter duga, som tur är har vi tagit in lite experthjälp av svärföräldrarna som kommer hit och levererar dels pajer men också jordgubbstårtor idag. Jag vet helt ärligt inte hur vi skulle fått ihop allt utan deras hjälp! Partytältet har vi fortfarande inte monterat för det blåste alldeles för mycket när vi påbörjade monteringen så jag blev rädd att det skulle flyga iväg, får hoppas på att maken och svärfar kan få ihop det ikväll. Igår kring 21-tiden befann vi oss i matbutiken och storhandlade nästintill allt som ska förtäras under högtiden (vi blir 16 personer plus barn så det blev åtta matkassar fyllda till bredden), vi ska bara bort till fiskrökeriet en sväng också sen har vi nog koll på den biten. Ikväll måste vi hinna med att städa hela huset, tillaga köttbullar, bygga en liten midsommarstång, få upp partytältet och placera ut bord och stolar, binda midsommarkrans till mig och Ludwig samt komma på hur vi ska få plats med allt i kylen. Jag vet inte riktigt hur vi ska kyla all dryck, funderar på att be gästerna ta med sig en varsin kylväska med isklampar eller fråga grannen om de har plats i sin kyl….

Här finner ni en tutorial på hur man binder en midsommarkrans.

Nu måste jag kicka igång denna dagen, jag tänkte ta Ludwig under armen och köra till butiken och införskaffa lite av allt som är kvar att köpas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.