Vad packar man inför första resan med en bebis?

Herre jesus vad mycket man behöver ha med sig när man reser med en bebis! Alltså jag försökte att packa ”outfits” och således inte ta med för mycket kläder men samtidigt bajsar/kräker ju han ner sig var och varannan dag så man behöver ju ha en del ombyten ifall olyckan är framme! De första dagarna i Cannes bor vi hemma hos våra vänner som hyrt hus och där finns det visserligen tvättmaskin men sen bor vi på hotell och då vill jag helst slippa mecka med tvätt och andra vardagsbestyr, men det kommer säkert ändå bli att vi får tvätta! Utöver alla kläder vi har med oss har jag även packat följande:

-underlägg blöjbyte (ifall man tex behöver byta blöja där det inte finns skötbord)

-termometer (jag har tyvärr drabbats av en rejäl förkylning och jag hoppas innerligt att inte Ludwig blir smittad men därför åker termometern också med så vi har koll på om han får feber)

-vätskeersättning för bebisar, jag ammar fortfarande så han ska ju få i sig vad han behöver men för säkerhets skull

-första hjälpen låda, ifall olyckan är framme

-babyvakten

-alvedon, Bepanthen (bästa salvan för röd stjärt), tops för bebisar, blöjor, badblöjor, nässug (vi hade inte överlevt utan denna uppfinning!!)

-Majskrokar och klämmisar, jag håller på att fasa ut amningen och vi har satt upp som mål att han ska bli amningsfri efter semestern

-badring, det ska bli så spännande att se hans reaktion första gången han får bada i en pool

-UV-kläder, UV-tält, UV-keps, solhatt

-våtservetter, kräklappar, haklapp

Jag kommer säkert på fler saker och med största sannolikhet har vi glömt något men då får vi bara köpa det på plats! Vi har även bestämt oss för att resa utan babyskyddet, vi har bokat en taxi till flygplatsen med barnstol så jag hoppas inte det blir något problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.