2:a dygnet amningsfritt

Nu är vi inne på andra dygnet utan att amma och natten till idag gick faktiskt över förväntan! Till en början kändes hela avvärjningen som en omöjlig ekvation att lösa, våra föräldrahjärtan höll på att brista när vi såg vår lilla bebis sådär ledsen och alldeles förkrossad så vi var nära på att ge upp! Till en början lät vi CJ ta Ludwig hela nätterna men det blev ohanterbart så den natten gav vi upp och det slutade med att vi gav med oss och Ludwig fick sin vilja igenom. Nästa natt bytte vi taktik och planen var att jag skulle ta Ludwig utan att amma honom, det gick till en början inte alls för han var precis lika förkrossad när han insåg att han inte fick sin vilja igenom. Jag grät för jag kände mig så elak, efter att jag hade vaggat honom i ungefär en timme bestämde vi oss för att gå igenom planläggningen av uppfarten som skulle dra igång dagen efter så vi började prata med varandra och i princip ignorera Ludwigs gråt/skrik samtidigt som jag gick och vaggade honom. Plötsligt blev han tyst och somnade! Jag lyckades lägga honom i vår säng och nästa gång han vaknade körde vi samma taktik, vi pratade med varandra och låtsades inte om att han var så ledsen och tro det eller ej men det tog inte alls lång tid förrän han åter igen sov i min famn. Så fortsatte vi alla gånger han vaknade under natten och det visade sig vara ett vinnande koncept. Han vägrade dock flaskan, vi testade att mata honom vid fyratiden eftersom barnmorskan sagt att han fortfarande kan behöva lite mat om natten. När han vaknade sista omgången den natten (omkring halv sex) gick vi upp och gav honom gröt.

Nästa natt (alltså natten till idag) började vi direkt med samma taktik, vid niotiden igår satte vi igång vår diskussion samtidigt som jag vaggade honom och hör och häpna: han somnade UTAN att ens skrika/gråta! När han sedan vaknade vid tolvtiden gav vi honom flaskan (jag hade pumpat) och han tog det utan problem och somnade i min famn när han hade druckit en stund, samma sak nästa gång han vaknade och sedan sov han fram till klockan sex! Det verkar onekligen som att han redan har accepterat att det inte blir någon mer amning, jag märker dock att jag inte kan lägga mig ner och mata honom för då börjar han direkt leta efter bröstet. Jag är så glad och jag hoppas verkligen att vår taktik fungerar även i natt! Hurra för vår duktiga Ludwig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.