Copenhagen Fashion Week SS19

Copenhagen Fashion Week SS19

Tidigare i veckan besökte jag Copenhagen Fashion Week tillsammans med Linda, Anna och Maria, vi bestämde oss för att åka dit tillsammans efter att ha fått inbjudan till två olika Fashion Shows vilket slutade med att vi körde en två dagars vistelse med hotellövernattning (mer om hotellet i ett separat inlägg) och wow vilken trevlig tjejtripp vi fick till. Helt klart något vi måste göra om snart igen! Jag tänkte hur som helst försöka sammanfatta vår vistelse lite kort nedan.

Heliot Emil 

Den första showen under Copenhagen Fashion Week SS19 låg ganska off och när vi först anlände med taxin blev vi tveksamma till om vi hade hittat rätt för lokalen visade sig vara en gammal industrilokal som såg helt övergiven ut. Vi var ute i god tid så det hade inte anlänt så mycket folk när vi kom och vi såg heller inga fotografer eller dylikt som man tänker sig att det ska vara utanför en modeshow men tids nog började fler och fler (de flesta med en alternativ klädstil, kan man säga så? Anna hade en rolig kommentar kring stilen, hon drog en liknelse från kriget hon varit med om innan hon kom till Sverige. ”Klädstilen ser ut som att man tagit på sig vad man kommit över från en UFF-container”) anlända. Vi fick sitta på andra raden vilket var perfekt ur ett bildperspektiv men oj så varmt det var, svetten bokstavligen rann under kläderna! Hur som helst var det en upplevelse att vara där och stämningen var på topp. Stilen på Heliot Emil’s SS19-kollektion var väldigt militärisk och man fick nästan känslan av en patrullerande armé som gick på catwalken. I princip raka motsatsen till min egna klädstil.

 

Saks Potts

Den andra showen vi gick på var helt klart den bästa av de två showerna vi såg, det var dessutom själva finalshowen så stämningen gick nästan att ta på. Direkt när vi hoppade ur taxin stod där ett tjugotal fotografer och smattrade med sina kameror, kön ringlade sig gigantiskt utanför och som sig bör var showen nästintill en timme försenad. Även om vi inte satt på de två främsta raderna fick vi riktigt bra platser på en av kortsidorna. Stilen var riktigt cool med mycket knäliga färger och utstickande plagg, inte heller denna min stil men ändå plagg jag hade kunnat bryta av min egna stil med och bära vid något speciellt tillfälle.

       

Efter showen hade vi tänkt knäppa av lite mer genomtänkta outfitbilder men det hade dessvärre hunnit bli alldeles för mörkt så istället kastade vi oss i en taxi och for iväg till Nyhavn för att avnjuta en sen middag (klockan var väl omkring 22 och vi hade inte haft en endaste liten lucka till att hinna äta innan dess så vi var riktigt hungriga) och efter det begav vi oss till hotellet och tur var det för himmelen bokstavligen öppnade sig och värsta åskovädret drog över Köpenhamn. Ordentlig mysfaktor att krypa ner i sängen till en blixtrande himmel och regnet smattrandes mot rutan, jag somnade på några sekunder och jag minns inte sist jag sov så gott.

Min outfit hittade jag bara några minuter innan jag hoppade på tåget på Hyllie, jag kom dit lite för tidigt och passade på att gå inom Emporia och fick syn på jumpsuiten i skyltfönstret på H&M. Jag hade försökt klicka hem den på nätet tidigare i veckan men där var den helt slutsåld och jag hade väl inga förväntningar om att den skulle finnas kvar i min storlek men kunde inte låta bli att ändå gå inom och fråga, gissa om jag blev glad när det fanns EN kvar och i rätt storlek dessutom. Det måste varit meant to be! Jag tyckte den passade ypperligt till Fashion Week! Jumpuiten är signerad GP&J Baker som är H&M’s senaste designsamarbete, jag älskar mönstret!

Dagen efter gjorde vi ett stopp på CIFF och passade på att hälsa på hos Rosemunde som visade några av deras nyheter, det är ju ingen hemlighet att Rosemunde hör till ett av mina favoritmärken (blusen jag bär på bilden nedan är tex från Rosemunde). Jag hade kunnat gå omkring på utställningen en hel dag för där var så otroligt många trevliga varumärken och jag blev nästan lite sugen på att själv öppna en butik och sälja plagg som går i min egna klädstil…

Bilderna på mig har Linda hjälpt mig att fota.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.