Playdate med Selma

Igår körde jag och Ludwig ner till Skanör och hängde med Jenny och hennes lilla Selma, det är så underbart att ha flera vänner som är mammalediga samtidigt och även om Jenny bor i Köpenhamn har vi sett till att ses så fort hon är hemma och hälsar på hos sina föräldrar. Vi började med en lunch tillsammans och sedan gick vi en liten runda och tittade på de vackra husen i Skanör, alltså där är så vackert!! Fram mot eftermiddagen hade vi lekstund med de små och lagom tills när maken kom med tåget från Köpenhamn begav vi oss hemåt och plockade upp honom på tågstationen. Så mysig dag!

Det är så underbart att se de små interagera med varandra, nu känns det verkligen som att Ludwig tycker att det är roligt att träffa sina kompisar. Han skiner upp som en sol när han ser dem och vill gärna röra vid dem och tittar intressant på vad de har för sig! Selma är tre månader äldre än Ludwig och är en riktig liten tuffing, det känns som att Ludwig är ganska försiktig av sig och observerar gärna en stund innan han agerar. Precis alla mina vänner poängterar hur lugn Ludwig verkar vara jämfört med deras små knattar och det är han oftast så länge vi har gäster eller om vi hälsar på hemma hos någon kompis, men sen är det en annan femma när vi är hemma själva och det inte händer så mycket, då kan Ludwig också hålla låda och vara en riktig liten plåga. Jag tror att Ludwig tycker om när det händer saker, då finns det så mycket att titta på och ta in och det tycker han är roligt. En bra egenskap som jag hoppas håller i sig.

Vi övar mycket på att sitta just nu, Ludwig är fortfarande lite vinglig och det gäller att vara redo att fånga honom ifall han tippar åt sidan. Han har dock gjort enorma framsteg och igår när han lekte med Selma var han så fokuserad på henne att han i princip glömde bort att han satt upp och då blev balansen så mycket bättre. Jag älskar bilden ovan när han sträcker sig mot Selma samtidigt som Selma håller honom i foten, så gulliga! Jag har bestämt mig för att komma ihåg att knäppa av lite bilder på dem varje gång vi ses så att man kan se hur mycket de har vuxit, sen är det ju superkul att visa Ludwig när han blir stor. Tänk om de två är jätte bra kompisar då, jag hoppas verkligen det!

Ikväll har vi middagsbjudning här hemma så nu måste jag komma igång med att städa huset för här är så otroligt skitigt! Jag tror bestämt att jag ska ge mig på att putsa fönstren även om byggarna är tillbaks nästa vecka, jag klarar inte av att se de så här skitiga längre! Jag hoppas ni får en fin lördag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.