Gåstolen – en hit för bebisen

Imorgon blir Ludwig 8 månader, hjälp vad tiden går snabbt! Man märker verkligen det när man har en liten bebis, inte minst på utvecklingen som går i en dundrande fart! Numer vill Ludwig i princip bara gå och stå, han älskar när man håller honom i händerna samtidigt som han kämpar på med stegen. Man kan riktigt se hur stolt han blir när han tar sig framåt, han behärskar även att sitta men det händer fortfarande att han tippar åt sidan så jag vågar inte lämna honom sittandes. Talet är också något som han har utvecklat mycket på sistone, oj vad han snackar och även om han förmodligen inte förstår betydelsen av det så säger han ”ma-ma”. Han kryper inte än men han rullar runt och ålar/drar sig fram i en hiskelig fart, jag tror inte det dröjer särskilt länge tills han tar sitt första krypsteg för han kämpar på som tusan. Han har dessutom blivit enormt krävande, han vill konstant ha uppmärksamhet och nöjer sig över huvudtaget inte med att sysselsätta sig själv utan man måste hela tiden vara med för att han ska bli nöjd. Det kan vara något frustrerande när man är hemma en hel dag själv med honom, man hade behövt några pauser emellanåt. Han är dessutom en riktig liten morgonmänniska och vaknar i princip klockan sex varenda morgon, jag går till och med upp före CJ på vardagarna nu (jag tror bestämt att han får börja ta L den stunden på morgonen innan han behöver fixa till sig inför jobbet), vilket är något frustrerande när man redan har sömnbrist. Ludwig är väldigt glad i mat och tycker om det mesta, han verkar dessutom ha en fantastisk ämnesomsättning för han gör fortfarande nr 2 flera gånger per dag. Jag som trodde att det skulle lugna ner sig när han började med riktig mat, men inte för Ludwig! Men hellre det än att han tex skulle ha ont i magen och ha problem med att göra tvåan, det finns ju en del bebisar som har jätte ont av detta och det måste vara hemskt att inte kunna göra något när de har så ont.

Det var lite kring utvecklingen än så länge, ni får jätte gärna ställa frågor om det är något ni undrar över! För ett tag sedan fick jag en fråga kring om vi brukar öva Ludwig på att sitta, det finns ju många bebisar som sitter redan vid fem månaders ålder och jag kan ju säg att Ludwig har inte varit en av dem. Vi började så smått att öva på sittandet när han var omkring halvåret har jag för mig, alla barn utvecklas ju olika och innan de är tillräckligt stabila ska man ju inte ha dem i sittande position vad jag har förstått. Jag började med att sätta honom upp med stöd av tex amningskudden och sedan har han suttit i sin Tripp Trapp stol sedan han var 6 månader, successivt har jag sedan låtit honom sitta själv utan stöd i tex sängen för där är det mjukt om han skulle tippa. Tids nog gick jag sedan över till att låta honom sitta på sin lekmatta och låta honom greppa leksaker i sittande position för då övar de också balansen och nu kan han sitta ganska stadigt men ibland tippar han fortfarande åt sidan om han tex råkar vrida på sig för snabbt. Nu har vi börjat öva på att gå och jag märkte en tydlig förbättring på stegen redan efter någon dag och nu har han inga problem som helst med gångsteget så nu är det mer balansen som han behöver få in…

Den här gåstolen som Ludwig fick av sin moror & morfar har blivit en hit här hemma, Ludwig susar förbi snabb som en vessla och han vill liksom inte sluta att gå. När jag sätter honom i denna så är han nöjd så länge han inte kör på något och fastnar allt för länge utan att komma loss, vi har ju inte så stora fria ytor att röra sig på så det händer ganska ofta att han kör på en möbel eller fastnar mot en vägg och då måste jag assistera med att snurra lite på stolen så att han kan fortsätta att gå. Helt klart ett tips till er med små knattar som gillar att gå, jag tyckte dessutom att mamma lyckades hitta en gåstol som inte var allt för ”prålig” (de ser ju inte så trevliga de här gåstolarna). Ludwig har den lägsta nivån på stolen och han når precis ner, sist vi mätte honom var han 66 cm så jag skulle tippa på att han är 68 cm lång nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.