Capen – en favorit i den klassiska garderoben

-inlägget publiceras i samarbete med Cape Sweden

Måndag och ”back to business” för många av er läsare, om än en något omtumlande start på veckan efter gårdagens valvaka. Det återstår att se om det blir ett regeringsskifte, jag hoppas på alliansen! Det går inte längre att undgå att hösten sakta men säkert gör sig tillkänna och med det kommer såklart även en rad mysiga plagg såväl klassiska måsten som uppstickande trendplagg. Capen hör till den förstnämnda kategorin och är helt klart ett favoritplagg för mig som gärna bär en klassisk garderob, ett perfekt plagg att bära tex ovanpå kavajen påväg till kontoret eller ovanpå en stickad tröja alternativt som ett värmande plagg en kylig sommarkväll. Användningsområdena är många och en cape i bra kvalitét kommer följa med i många år och är användbar oavsett årstid. För dig som jobbar på kontor är capen även ett plagg som passar ypperligt att värma sig under dagar då man tex är extra frusen framför jobbdatorn.

Förra veckan korkade jag upp denna alldeles ljuvliga capen i 100% italiensk ull från märket Cape Sweden. Modellen heter ”Cape Lisa” och färgen kamel viger sig väldigt väl till mitt mörkare hårsvall. Cape Sweden är ett svenskt varumärke som grundades 2014 av designer Ida Bengtsson. Det var när Ida var mammaledig som hon fick idén om att skapa ett ytterplagg som fick henne att känna sig bekväm och samtidigt elegant och jag måste säg att hon lyckades så himla väl. Jag känner mig så otroligt fin i min nya cape som jag redan hunnit använda flitigt i helgen, den är perfekt att använda istället för en jacka nu innan det blir för kallt i luften.

     

Cape: Cape Sweden / Skjorta: Ralph Lauren / Byxor: Mango / Väska: Louis Vuitton / Pumps: GANT

Så fina detaljer!

Så snyggt att ha håret nerstoppat i capen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.