BeSafe – iZi Modular konceptet

-inlägget publiceras i samarbete med BeSafe

Tänk att vi redan har bytt ut babyskyddet mot en bilbarnstol, tiden går på tok för snabbt!! Ludwig är inte längre en liten bebis, samtidigt som jag kan sakna ”bebistiden” så är det så himla roligt nu för det händer otroligt mycket i utvecklingen och man kan liksom kommunicera med honom på en helt ny nivå.

För oss var det ett naturligt val att välja en bilbarnstol i samma varumärke som vi valde babyskyddet i och när jag väl började titta på de olika alternativen som BeSafe erbjuder blev jag så glad när jag insåg att vi faktiskt kunde använda vår iZi Modular i-Size bas även till denna stolen, något som jag inte alls hade i åtanke när vi först införskaffade oss Babyskyddet för då stirrade vi oss bara blinda på att vi skulle kunna ”klicka fast” babyskyddet i bilen (något som har varit GULD värt). Tips till er som ska införskaffa babyskydd, ha det i åtanke för att underlätta även när ni kommer till stadiet då ni ska byta till bilbarnstol.

Vi har basen som heter BeSafe iZi Go Modular i-Size (ni finner den här, klick) och den passar alltså dels till Babyskyddet som vi hade när Ludwig var mindre och nu även till bilbarnstolen som heter iZi Modular RF i-Size som ni finner här (klick). Så smart med ett koncept som består av en ISOfix bas och två bilbarnstolar och vilken tur att vi lyckades välja just denna versionen även om vi inte hade koll på att basen passade till både och. Bilbarnstolen var jätte enkel att installera och precis som för babyskyddet klickar man bara fast den på basen och sen är man redo att åka!

Vi valde färgen som heter ”premium car interior black” och den passar så bra till vår svarta BMW-pärla!

Jag älskar dessutom att man tänkt till när det kommer till bilbältet, det underlättar nämligen något enormt att det finns en magnetfunktion som håller bältet åt sidan när man ska sätta i och ta ur barnet. Jag ser alltid till att förbereda bältet var gång jag plockar ur Ludwig och på så vis går det väldigt smidigt att sätta i honom vid nästa tillfälle…

Vi har även utrustat vår bil med solskydd, en babyspegel så att man kan se barnet i backspegeln när man kör, en ”baby on board skylt” samt ett sparkskydd med en ficka för surfplatta. Den där surfplattan är verkligen en räddare i nöden vissa tillfällen och så bra att ha när Ludwig blir lite äldre och man ska köra längre sträckor! När det kommer till solskyddet behöver vi komplettera med något ytterligare eftersom solen lyser in på alla håll och kanter, jag vet inte riktigt vilka lösningar som finns så tipsa gärna! När vi hade babyskyddet fanns det ett inbyggt solskydd som man enkelt kunde dra ner över babyskyddet så att solen inte lyste i ansiktet på Ludwig, så smart lösning!

Något som jag tyckte var svårt var att veta när man skulle ta steget att byta ut babyskyddet mot en bilbarnstol, för Ludwigs del visade han ganska tydligt att han inte längre tyckte om att sitta sådär ihoptryckt som man gör i ett babyskydd och efter att ha läst BeSafe’s guidelines om när man ska byta till barnstol kände vi oss redo för att installera vår iZi Modular RF i-Size. Nu åker han åter igen som en prins och det känns verkligen som att han njuter av att åka bil! Bilbarnstolen som vi har valt kommer han kunna ha upp till 4 års ålder, det finns flera olika lutningslägen som man kan ställa in barnstolen på beroende på hur upprätt man vill att barnet ska åka. Ludwig har en tendens att somna i bilen så vi kör oftast med ett ganska lutat läge, när han är vaken vill han ofta sitta lite mer upprätt. Vi är så nöjda med vårt val av barnstol!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.