Höstförberedelser i trädgården

Med hus tillkommer det en massa fix och don, något som vi till en början när vi beslutade oss för att köpa hus var ganska oroliga över eftersom varken jag eller maken hade något intresse av att tex fixa i trädgården! Fram tills nu har jag tyckt att det varit en ren pina att hålla iordning i trädgården men sedan vi renoverade vår uppfart och fått så fint här hemma har i alla fall jag börjat tycka att det är ganska kul, intresset växer liksom sakta men säkert fram och jag tror att det är ett resultat av att jag i grund och botten har inredning som intresse. Jag vill ha det fint runt omkring mig och jag vill ha det på mitt sätt och när jag efter hand ser att resultatet växer fram bidrar det till att intresset ökar!

Vi är rörande överens om att vi vill ha det ganska enkelt men ändå ombonat i vår trädgård, det värsta jag vet är när man ser hus vars trädgårdar (och även huset såklart) förfaller! Vår framsida såg ungefär ut som en mardröm när vi flyttade hit, i vart fall uppfarten, men jag såg potentialen i hur det skulle kunna se ut och nu har vi äntligen fått det precis som jag ville ha det! Flera grannar i området som har lagt märke till förändringen har påpekat vilket lyft för huset som vi har åstadkommit och det är så himla kul när man får uppskattning för det man lägger ner tid, pengar och hela sin själ i. I skrivande stund har vi byggarna på plats för att färdigställa det sista av uppfartsrenoveringen, de ska bli klara idag och jag tror baskemej att det ska firas med ett glas vin ikväll för det har inte varit en dans på rosor att bli klara med detta.

Förra helgen hade vi svärföräldrarna på besök och på agendan stod ”fix i trädgården inför hösten”, det är så skönt att vi får så mycket hjälp av våra föräldrar när det kommer till allt med hus och trädgård. Jag vet inte riktigt hur vi skulle klarat det utan dem för tiden är vår största bov och som det har varit den sista tiden har vi helt enkelt inte hunnit med allt själva. Nu har vi äntligen förberett gräsmattan inför hösten och vi köpte även på oss massor med lavendelplantor som förhoppningsvis ska bli en vacker lavendelhäck redan nästa sommar, det är helt klart den finaste trädgårdsblomman! Vi har ju ganska mycket rosor i vår trädgård och till en början gillade jag rosor men efter hand som jag blivit mer insatt i trädgårdsfloran vill jag hellre ha andra blommor som smyckar vår trädgård. Tänk om vi även kunde gjort om hela baksidan också precis som vi vill ha det, lägga smågatsten i en gång fram till uteplatsen, bygga om uterummet, plantera om allt från början. Så kul det hade varit!

Det krävs tydligen fyra plantor per meter för att det ska bli en tjock lavendelhäck…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.