Hibiskus – hur får man den att blomma?

Den där Hibiskusen är ett kapitel för sig själv! Som vi har hållit på för att få den att blomma och först nu, nästan ett år senare får den för sig att slå ut sina alldeles ljuvligt vackra rosa blad i full blom. Det är visserligen lägligt att den väljer att blomma i oktober som är vår rosa månad så jag klagar inte! Jag vet inte hur många knoppar vi har haft som har trillat av och vår teori är att blomman släpper av knopparna när den känner att den håller på att dö. dvs om vi har glömt att vattna den någon gång och den har brist på näring släpper den i ren överlevnadsinsikt sina knoppar eftersom den helt enkelt inte orkar bära upp dem om den inte får tillräckligt med näring. Denna blomman ska ju vara konstant fuktig och vi har långt ifrån gröna fingrar och glömmer med jämna mellanrum att se över våra blommor, den här gången har vi dock försökt att vattna just Hibiskusen i princip varannan dag och jag vill tro att det är framgångssagan! Glöm inte att vattna din Hibiskus om du vill att den ska blomma!

Idag har jag och Ludwig varit en vända hos Optikern, jag har kollat synen och beställt hem tre olika linser som jag ska testa. Jag har ju lite problem med just linser för mina ögon är så otroligt känsliga och optikern menade även på att ju äldre vi blir desto kortare tid bör vi ha linser i våra ögon. Normalt har jag ju glasögon på mig dagligen men just när jag varit mammaledig har jag gått över till att ha linser, på kontoret hade det aldrig funkat! Efter optikerbesöket spenderade vi någon timme i trädgården, jag passade på att fylla på med jord i rabatterna. Efter att vi höjde tomten på grund av uppfartsrenoveringen blev ju rabatterna alldeles för djupa så det behövdes en hel del jord! Nu hoppas jag våra blommor överlever också! Utöver det har jag fotograferat ett samarbete och busat med Ludwig, han är så sjukt intensiv numer så det är inte långa stunder man får över till annat än att passa på honom. Han har dessutom kommit in i en fas där han börjar gråta så fort jag går in i ett annat rum, någon form av separationsångest misstänker jag. Haha, han är så söt!

Krukorna kommer från Isadeco.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.