En god gärning för de behövande

Förra veckan var jag hos optikern för att kolla synen, jag har fått lite sämre syn och behöver uppdatera mina linser med rätt styrka. Det var första gången jag var hos optikern här i Limhamn, fick en bra feeling och efter att vi hade pratat lite fram och tillbaks nämnde han att han ska åka som volontär till Kenya om bara någon vecka. Jag blev genast intresserad och frågade vad det var för volontärjobb, har själv varit inne på att göra något sådant tidigare, och det visade sig att han reser ner för att hjälpa befolkningen att kolla synen.

Inför den här resan har han annonserat ut, i bland annat lokaltidningen, att om man har några glasögon liggandes som man inte längre använder kan man lämna in dem till honom som han sedan tar med sig på resan och ger bort till de personer som visar sig ha samma synfel som man själv har. Så smart idé! Jag nappade direkt och plockade fram två glasögon som jag haft liggandes i många år och som jag mer än gärna ger till någon behövande! Jag hoppas innerligt att de kommer till användning! En utmaning är dock att många av befolkningen här i norden är närsynta vilket befolkningen där nere inte är i samma utsträckning utan snarare är översynta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.