2 års trots och Ludwigs gamla jacka

2 års trots och Ludwigs gamla jacka

Här hemma ligger vi inne med ett sjuhelsikes 2 års trots. Det är så att man stundtals undrar om det är något fel på den här lilla damen. Efter lite avstämningar med vänner som också har flickor har jag förstått att det är ganska vanligt. Jag minns faktiskt inte att Ludwig var riktigt på det viset. För Elsas del kan hon bli så arg att hon knappt kan behärska sig. När det väl inträffar så är det ingenting som passar och det blir bara värre om man försöker göra henne tillfreds. Som tur är så varar det inte så länge och till slut kommer hon självmant och kryper upp i ens famn. Detta inträffade så sent som igår när jag hämtade barnen på Förskolan. Alltså på riktigt, jag ville bara sjunka genom jorden.

Enligt appen så ökar tydligen barnens önskan om självständighet och självbestämmande vid 2 års ålder. Deras labila humör är tydligen en konsekvens av deras hjärnors intensiva utveckling. Det ska enligt appen fullkomligt spraka av nya kopplingar mellan hjärncellerna och vi kan väl beskriva det som att Elsa för tillfället firar Nyårsafton varje dag då! Barnet kan helt enkelt inte lugna ner sig, komma ihåg vad vi vuxna har sagt eller se konsekvenser när känslorna väller fram. Haha, det är nästan så att jag själv kan känna igen mig i det där. Positivt enligt appen är dock att barnen successivt lär sig att behärska sig. Detta just för att vi vuxna 1000 gånger om dagen hjälper dem att lugna sig. Så med andra ord, ge inte upp! Hjärnans utveckling formas nämligen av barnets erfarenheter. När vi hjälper barnet att hantera stress, oro och ilska skapas nervbanor som gör det möjligt för barnet att i framtiden själv kunna hantera kniviga situationer. En stor dos tålamod är med andra ord nyckeln till dessa situationer.

Jag blir så nostalgisk när Elsa bär Ludwigs gamla kläder, som tex den här lättvikts-dunjackan från Polarn & Pyret. det kommer nästan kännas lite sorgset att sälja av den när Elsa vuxit ur den. På tal om att sälja av så har jag uppdaterat mitt Tradera (klick) med lite nya flickkläder som är perfekta nu i höst. Det kommer löpande att fyllas på här så fort jag får tid för båda barnen har vuxit ur så mycket. 

Min jacka: Newhouse / Elsas jacka: Polarn & Pyret / Elsas basker: Newbie / Elsas skor: Pyk Copenhagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.