Greetings from Iceland

Jag ligger totalt utslagen i sängen här på vårt hotell, vilken dag vi har haft! För det första sov jag knappt en blund i natt och för det andra ringde klockan 04:20, vi råkade missa tåget över till Kastrup med ungefär en sekund så det blev total kaos när vi sedan anlände med tåget tjugo minuter senare (det var folk ÖVERALLT och den där förbaskade self-service-bag-drop funktionen är ju totalt värdelös för majoriteten av resenärerna är ju totalt handlingsförlamade så fort man ska göra någonting själv). Väl på plats har vi haft full rulle hela dagen och att vi utöver detta dessutom tjänar två timmar på tidsskillnaden innebär att jag strax varit vaken i ett helt dygn så det är nästan dags att släcka lampan för klockan ringer redan vid 06:00.

Hur som helst, Island har hitintills levererat en helt magisk naturupplevelese! Jag finner inga ord! Det är dessutom så himla svårt att förmedla det vi upplever i bild för man vet inte riktigt hur man ska lyckas fånga känslan i ett ynka litet foto men här kommer i alla fall ett smakprov ifrån Geysirområdet (Gullfoss kommer inom kort).

Vi började med att besöka Geysirområdet där vi bland annat såg Strokkur som med bara några minuters mellanrum fick utbrott och nästintill ljudlöst spottade upp en 15-30 meter hög fontän, helt sjukt! Efter att ha strosat runt i området och även klättrat upp för en gigantisk lavaklippa begav vi oss mot vattenfallet Gullfoss och om nu det första området var helt obeskrivligt var detta än mer häpnadsväckande. Så här i efterhand önskar jag att vi hade lagt lite längre tid till att bara gå omkring och verkligen få till lite fina foton men eftersom killen på vårt hotell envist bokat in oss på en tur med islandshästar bara ett par timmar senare stressade vi motvilligt vidare. Med facit i hand körde vi ändå helt vilse och kom således 1h 15min försent till vår ridtur så lite längre tid på Gullfoss borde vi allt lagt!

DSC_0006

DSC_0011

DSC_0015

DSC_0048DSC_0019

DSC_0023

DSC_0017

DSC_0070DSC_0078DSC_0083

DSC_0073

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.