ett vattenfall längs med vägen

Sträckan som vi körde igår var bokstavligt talat helt magisk, där dök upp vattenfall efter vattenfall som sedan parerades med helt öde lavalandskap för att sedan fortsätta med en kuststräcka som kan liknas med highway 1 i Los Angeles (vi körde ifrån hotellet vid halv åtta på morgonen och var efter alla stopp och bilsträckor framme på nästa hotell vid halv tolv på kvällen så det är minst sagt långa dagar här på Island).

Här finns endast en huvudväg på Island och det är den som vi löper runt hela ön på, ni kan då tänka er hur sårbart landet är för skulle vägen gå sönder på något ställe (vilket den har gjort flertalet gånger då där varit vulkanutbrott) kan det innebära att invånarna måste köra hela vägen runt ön (vägen är totalt ca 140 mil lång) för att komma dit de ska. I skrivande stund befinner vi oss på östkusten i en liten by som heter Breiðdalsvík, det var sannerligen tur att vi innan vi reste hade bokat våra hotell för här finns bara ett fåtal och receptionisten berättade att det under kvällen hade stannat 6-7 bilar som helt desperat behövde boende men hotellet vart fullbokat sedan länge.

Vårt första stopp blev vid ett vattenfall som heter Selfoss, dessa naturverk går knappt att beskriva varken med ord eller bild för man måste själv uppleva det för att förstå hur kraftfullt det är. Just detta vattenfallet kunde man gå runt vilket var riktigt coolt, man blev såklart lite blöt men jag är ju väldressad…hehe.

DSC_0238

DSC_0260

DSC_0255

DSC_0262

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.