spanska trappan

Vi fick ett alldeles perfekt avslut på vår intensiva sightseeing-semester, vi fann nämligen shoppinggatan som ligger i anslutning till Spanska Trappan och efter att vi hade sprungit maraton genom Roms alla butiker passade det alldeles utmärkt att slå sig ner på ett trappsteg för att insupa la dolce vita samt sätta punkt för den sista ”turistattraktionen” som stod på vår to do list över Roms alla ”måste ses”. Dessvärre stod trappan inte i blom så bilden jag hade i huvudet stämde inte helt överens med verkligheten, jag kan tänka mig att det är en vacker syn när den är täckt av azaleor.

Spanska trappan är Roms mest älskade minnesmärke ifrån Rokokon och namnet på trappan kommer ifrån den spanska ambassaden som tidigare låg belägen i anslutning till trappan. När jag är på resande fot försöker jag samtidigt att lära mig lite av landets/stadens historik och den här gången har inte varit ett undantag, jag och CJ har under kvällsmiddagarna suttit och repeterat det vi under dagen har lärt oss under våra guidade turer samt adderat lite information ifrån vår ”Topp 10-bok” som jag alltid införskaffar inför mina kommande resmål.

IMG_6258

När det kommer till shopping så hade jag kunnat spendera hur mycket som helst, jag införskaffade mig i princip en helt ny garderob och jag riktigt längtar efter att visa upp vad jag har köpt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.