Resetips – Castel Sant´Angelo

Alltså utsikten härifrån var oslagbar, vår tanke var från början att vi skulle klättra alla stegen upp till basilikan för att se utsikten ifrån Vatikanen men när vi väl var klara med vår guidade tur höll jag på att svimma av hunger och när min mage vill ha mat då gäller det att skaffa fram några tuggor omedelbart för humöret blir där efter. Nåväl, så här i efterhand är det ju bra mycket roligare att faktiskt ha utsikt över och inte ifrån Vatikanen vilket jag verkligen vill passa på att tipsa er som ska till Rom om. Förutom utsikten var det lite spännande att smyga omkring bland alla gångar och gömda utsiktsplatser, vi passade även på att ta oss en typisk turistfika och laddade batterierna med en kaffe samtidigt som vi beundrade Roms gamla byggnader som verkligen sätter prägel på stan.

Castel Sant´Angelo var påvarnas residens i 1000 år, genom en viadukt från Vatikanen kunde de snabbt ta sig till borgen i orostider. Jag kan inte sluta att förundras över hur man för så många år sedan klarade av bygga sådana här magnifika komplex, helt ofattbart!!

IMG_6212

IMG_6179

IMG_6191

IMG_6193

IMG_6205

Som ni kan se hade vi otroligt tur med vädret under vår vistelse, jag kan tänka mig att det under sommarmånaderna är på tok för varmt att turista i denna staden för redan då vi var där upplevde vi det stundtals som lite för varmt med solen gassandes samtidigt som man skulle springa omkring mellan alla turistiga ”must do’s” som staden erbjöd. För att gå in på Castel Sant´Angelo kostade det ca 10 euro och där var åtminstone ingen kö till att gå in när vi var på besök.

IMG_6203

IMG_6222

IMG_6207

IMG_6211

IMG_6237

Det var så himla roligt för turisterna observerade vår enorma fotoentusiasm så plötsligt hade CJ en hel kö efter sig som ivrigt ville att han skulle hjälpa dem att föreviga deras semester, som om inte han redan har fått nog av mitt fotande. Hahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.