Resetips – Forum Romanum

Vi besökte såklart även Forum Romanum som är beläget på en av de sju kullarna omkring Rom och var en gång i tiden en plats för politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Här fanns flertalet tempel, Triumfbågar och andra majestätiska byggnader som efter Romarrikets undergång lämnades åt att förfalla.

Så här i efterhand kan jag väl tycka att det var lite överskattat med en guidad tur, CJ menar dock på att vi hade lite otur med valet av guide för när han var där med sina föräldrar för några år sedan var det betydligt bättre. Jag kan dock rekommendera er att gå in på området och i lugn och ro strosa omkring för att njuta av utsikten. Bilderna nedan visar tydligt vilken tur vi hade med vädret, jag har nog aldrig sett en sådan blå himmel förut.

IMG_5981

IMG_5959

Nu vet jag inte exakt vad inträdet till området kostade eftersom vi köpte en biljett som gällde för både Forum Romanum & Collosuem, det finns flertalet ingångar och vi upplevde inte att det var någon särskild kö.

IMG_5965

IMG_5953

IMG_5951

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.