Vinnaren av LCHF-kassen är…

Åhhh va jag önskar att jag hade kunnat skriva att alla som har varit med och deltagit i tävlingen får en varsin matkasse men det går ju tyvärr inte, jag tycker faktiskt att alla motiveringar var värda att vinna och det var allt ifrån hårt arbetande mammor som dels kämpar mot trista extrakilon som en graviditet tyvärr för med sig till kampen mot tiden som är en ständig bov i vår vardag och det är just då som jag tycker att Matkassen som bäst fyller sin funktion. Att slippa momentet att behöva köra inom butiken och kånka på en massa matvaror, att slippa slåss mot fantasin och ständigt komma på varierande recept, att slippa tänka på att matvarorna vi stoppar i middagen är tillräckligt nyttiga och istället låta någon annan göra den här tjänsten åt en. Det är just i dessa situationer jag som allra varmast kan rekommendera Mat&Ro’s matkasse som helt enkelt gör vardagen lite enklare och inte minst lite mer spännande!

Vinnaren av den här omgångens tävling blev slutligen Anna som jag hoppas kommer att få stor glädje av matkassen, jag kommer att ta kontakt med dig via mejl och ge dig instruktioner kring beställningen av matkassen etc. Ett stort grattis! Till er som inte vann den här gången kommer jag med största sannolikhet att arrangera fler tävlingar framöver så jag hoppas att ni fortsätter att delta även framöver.

IMG_8694Som lite inspiration tänkte jag även dela med mig av ett recept som föll både mig och CJ i smaken, givetvis i sann LCHF-anda! Receptet är en nyttigare variant på ugnsstekt falukorv som är så förbaskat gott ibland!

Recept 4 portioner

1 Rödlök

2-3 Tomater

2 broccoli

Falukorv (ca 700 gram)

2 dl grädde

2 dl créme fraiche

1 tsk dijonsenap (vi använde betydligt mer men vi älskar ju stark mat)

0,5 tsk chilipulver (vi använde betydligt mer även här)

1/2 påse riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Skölj tomaterna och klyfta dem tunt. Dela broccolin i buketter. Dra av skinnet på falukorven och skär skåror med ca 3 cm mellanrum. Lägg falukorven i en ugnsfast form och tryck ner löken och tomaterna i skårorna. Lägg broccolin runt och krydda med salt och peppar. Blanda grädde och crème fraîche i en bunke. Rör runt tills det blir slätt. Tillsätt dijonsenap, chilipulver och salt. Häll blandningen över falukorven och strö över den rivna osten. Grädda 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.